PP: ‘liever sociale woningbouw voor jongeren dan dure penthouses voor ouderen’ | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit

PP: ‘liever sociale woningbouw voor jongeren dan dure penthouses voor ouderen’

AALTEN - De gemeenteraad van Aalten stelt deze maand de Woonvisie 2021-2016 vast. Hierin worden de uitgangspunten geregeld voor het wonen in deze gemeente voor de komende 5 jaar. Een belangrijk beleidsstuk dus.

In de beeldvormende bijeenkomst bleek dat alle partijen de Woonvisie een goed geschreven, helder stuk vinden. Bert Weevers van Progressieve Partij hield een vurig pleidooi voor nog meer aandacht voor betaalbaarheid en duurzaamheid. Goedkope woningen zijn steeds minder beschikbaar en de afgelopen jaren tot en met nu is er vooral veel te duur bijgebouwd. Denk maar aan het Hoge Veld in Aalten en de appartementen aan de Ooievaarsdijk in Bredevoort met prijzen van 350.000 tot 500.000 euro. Dat is voor de gewone Aaltenaar niet op te brengen. “Dwing bouwers en ontwikkelaars om goedkoop te bouwen. Dat stimuleert meteen innovatie”.

Volgens Weevers is ook innovatie nodig in de manier van bouwen. “Veel minder beton en staal en meer hout. Dat is goed voor het klimaat (beton is een van de grootste veroorzakers van CO2-uitstoot) en put grondstoffen minder uit. En gebruik elektrisch materieel waardoor er minder stikstof wordt uitgestoten tijdens de bouw. Goed voor natuur en landbouw.”

Weevers pleitte ook voor een publieksversie van de Woonvisie. “Dit is zo’n belangrijk beleidsstuk dat iedereen daar op een makkelijke manier kennis van moet kunnen nemen”. Wethouder Kok was het hiermee eens en gaat dit met de afdeling communicatie bespreken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden