Afbeelding
Foto: PR

Hoogwerker huren versus leasen: hier ligt het omslagpunt

Partnerbijdrage

Werk je in de hoogte dan weet je: zonder hulp van een hoogwerker kom je daar niet zo makkelijk. Ondernemers zoals schilders, installatiebedrijven, onderhoudsbedrijven, bedrijven in montage van gevelbeplating of in de -bouw staan dan voor de vraag: ga ik de hoogwerker kopen, leasen of huren? Lees in onze blog hoe je met leasen geld kunt besparen.

Overstappen naar een eigen hoogwerker lijkt voor veel ondernemers onvoordelig. Het is een kapitaalintensieve investering en hoe weet je nu zeker dat je die ook terug gaat verdienen? Huren lijkt de beste optie: je kunt zelf bepalen welke hoogwerker je waar en wanneer gebruikt. Maar: gebruik je vaak dezelfde machine, dan kunnen de kosten van huren snel oplopen.

Omslagpunt huren versus leasen

Verrassend is het om te horen waar de verschillende vormen van investeren elkaar kruisen. “Het omslagpunt ligt regelmatig al bij twee à drie dagen huren in de maand”, vertelt Lease Officer Jasper Klein Legtenberg. Hij werkt bij Beequip als specialist voor bouwmachines en kent de markt als geen ander. “Huur je dezelfde machine meer dan drie dagen per maand? Dan is leasen vaak voordeliger én ben je aan het eind van de looptijd, afhankelijk van de gekozen leasevorm, de eigenaar van de hoogwerker.”

Slim investeren met je hoogwerker

Dat eigendom brengt nog meer voordelen met zich mee: als de leaseperiode is afgelopen dan heeft de hoogwerker altijd nog een waarde, dit is de restwaarde. Je kunt dit slim inzetten door bijvoorbeeld opnieuw geld vrij te maken met sale & lease back of de hoogwerker te verkopen en de koopsom te gebruiken als startbedrag of aanbetaling voor een nieuw model. Maar, welke hoogwerker heb jij nodig? Dat lees je in onze blog 10 meest voorkomende hoogwerkers uitgelegd: welke gebruik je waarvoor?

Voorbeeld: startend bedrijf Imcoda BV ging over op leasen

Bij de start van het bedrijf moest Allround Installatiebureau Imcoda direct aanzienlijk investeren in mensen, middelen, auto’s, opleidingen en huisvesting. “Aankloppen bij de bank heeft geen zin: je hebt nul kredietwaardigheid. De reguliere banken wijzen alles af. Maar voor de aanschaf van liftsystemen en steigers hadden we zelf geen geld. Huren kan wel, maar is erg duur.” Daarnaast zag Imcoda nog en probleem: met huren heb je vaak net niet wat je nodig hebt en je moet er op tijd mee klaar zijn want de volgende huurder staat te wachten. Terwijl buitenklussen soms uitlopen, bijvoorbeeld als het weer tegenzit. Uiteindelijk leasen ze bij Beequip ladderliften en steigermateriaal: “Het materieel is tegelijk het onderpand. Voor een startend bedrijf is deze mogelijkheid super belangrijk. En dat voor een maandbedrag waar ik maar 2 of 3 dagen een steigerlift voor kan huren. Zo hebben we in het eerste jaar meteen winst gemaakt.”

Hoogwerker leasen bij Beequip

Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw lease mogelijkheden voor bijvoorbeeld een bus leasen? Bij Beequip helpen we je graag groeien. Via onze leasecalculator bereken je vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Dit artikel wordt u aangeboden door Beequip. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant