Afbeelding

Leer alles over uw smartphone in de bibliotheek

Algemeen

Leer alles over uw smartphone in de bibliotheek

AALTEN/DINXPERLO - In samenwerking met iPad4senior organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort vanaf dinsdag 16 februari een cursus waarin de deelnemer alle handige functies van z'n smartphone leert kennen.

De noodzaak om online de weg te kunnen vinden, wordt steeds groter. Zeker in deze tijd van corona, waarin iedereen zoekt naar veilige manieren om toch contact te houden. Wie meer wil dan alleen bellen, kan baat hebben bij de cursus smartphone. De cursus bestaat uit zes delen maar deze hoeft men niet allemaal te volgen. Iedereen kan zich gewoon inschrijven voor de onderdelen die hij interessant vindt. De onderwerpen die tijdens deze cursus voorbij komen zijn heel divers. Zo leert men de functies, knoppen en beveiliging van de smartphone kennen. Twee delen van de cursus gaan over WhatsApp, een app waarmee berichtjes naar bekenden kunnen worden gestuurd. De basisbeginselen, het maken en verwijderen van chats en de veiligheid komen hierbij aan bod. Ook gaat er een cursusonderdeel over het maken en delen van foto’s. In een ander onderdeel wordt er tenslotte aandacht besteed aan Google Maps, een app waarmee men onder meer mooie wandel- en fietsroutes uit kan stippelen.

Aanmelden
Voor bibliotheekleden met een Top-abonnement kost deelname aan deze cursus €3,75 per keer. Leden met een Budget- en een Comfort-abonnement betalen €5,- en niet-leden €7,50 per keer. Het eerste onderdeel van de cursus start dinsdag 16 februari om 10.00 uur in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10. Informatie en aanmelding via de website of via het Servicebureau, tel. 088-0062929.


achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant