GUV Triathlon Aalten gaat semi-virtueel | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
<p>De triathlon wordt gehouden rond de Slingeplas. Foto: PR</p>

De triathlon wordt gehouden rond de Slingeplas. Foto: PR

(Picasa)

GUV Triathlon Aalten gaat semi-virtueel

AALTEN - De GUV Triathlon Aalten gaat door, maar wel op een aparte manier. De organisatie heeft ervoor gekozen het sportevenement semi-virtueel te laten plaatsvinden. Dat wil zeggend dat elke deelnemer zijn eigen starttijd kiest in de periode van 5 tot en met 13 juni. Zo kan het corona-proof verlopen.

Er is alleen een 1/8 triathlon mogelijk en het zwemparcours is iets anders dan normaal. Het hele parcours staat al wel vast, op en rond de Slingeplas in Bredevoort. Als de wedstrijdperiode voorbij is volgt een uitslagenlijst via Strava.
Deelnemers kunnen zich ditmaal niet via de NTB inschrijven. De Stichting Triathlon Aalten zet binnenkort een aanmeldformulier op de eigen website. Sporters krijgen vooraf een startnummer thuisgestuurd en naderhand een mooi aandenken aan deze unieke editie. Als blijkt dat de belangstelling groter is dan de coronaregels op dat moment toelaten, dan krijgen de deelnemers tijdzones toegewezen.
De organisatoren proberen het zoveel mogelijk voelen als een echte wedstrijd, ondanks dat organisatie en sporters elkaar misschien niet eens zien. Winnaars in de verschillende categorieën kunnen -waarschijnlijk per post- een leuk prijsje tegemoet zien.
Meer informatie op de website en de facebookpagina van Triathlon Aalten.


www.triathlonaalten.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden