Jeugd Peddelaars maakt het weer spannend | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
<p>Crosswedstrijd voor de jeugd. Foto: PR de Peddelaars</p>

Crosswedstrijd voor de jeugd. Foto: PR de Peddelaars

Jeugd Peddelaars maakt het weer spannend

AALTEN - Ze stonden op zaterdag 23 januari weer flink op de pedalen, de jeugd van Toer en Wielrenvereniging De Peddelaars uit Aalten. Het was de tweede crosswedstrijd voor Jeugd 1, Jeugd 2, Jeugd 3, nieuwelingen en junioren en het was spannend.

Ondanks de kou hadden ook de jongsten er veel zin in. In de eerste groep stonden vijftien fietsers aan de start, die al meteen flink kibbelden over de plek aan de startlijn. Bij de eerste bocht in het veld deed zich meteen een valpartij voor. Nadat de kinderen en de fietsen uit elkaar gehaald waren ontstonden er grote verschillen. Robin, Siem en Rosan sloegen een flink gat en reden naar plaats 1, 2 en 3. Daarachter maakten Sem B, Loek en Emma het elkaar eerst nog lastig maar Sem gunde de andere twee de vierde plaats niet. Mirte zag halverwege de tweede ronde nog kans Bram en Daan voorbij te steken. Daarachter werd het ieder voor zich en onder aanmoediging van de trainers vlogen ze naar de finish.
Voor de start van Jeugd 2 werd er al gegrapt of Robin niet beter naar groep 3 kon. Volgens de concurrentie rijdt hij toch te hard. En zoals verwacht nam Robin vanaf de start inderdaad zo’n flinke voorsprong dat hij ongehinderd zijn vier rondjes kon maken. Achter hem waren Jurre, Daan en Britt niet van plan elkaar iets cadeau te geven. Tot aan het laatste technische stuk zorgden zij voor een spannend spektakel. Het drietal wisselde continue van plek. Jurre maakte het tenslotte af en kwam als tweede over de streep. Ibe gaf in de tweede ronde al aan de benen niet te hebben en moest de drie kemphanen laten gaan. Jeroen en Jens maakten het tot het laatst nog spannend wie de rode lantaarn zou dragen.

Spektakel
Bij Jeugd 3, nieuwelingen en junioren beloofde het een waar spektakel te worden. Zoltin gunde Sven niet weer een overwinning en ook Ruben en Gergö gingen gedreven van start. Het achttal ging meteen hard weg richting het veld. Zoltin, Sven, Bram T. en Isabel als oudsten kwamen als eerste de bocht om met Ruben en Gergö vlak daarachter, gevolgd door Bram en Isabel. Sven en Zoltin wisselden in de eerste rondes nog stuivertje maar uiteindelijk bleek Sven toch niet de benen te hebben. Zoltin zag zijn kans schoon, stak Sven voorbij en sloeg meteen een gat. Gergö, Hugo en Ruben leken samen op te trekken totdat Ruben het gas opentrok en zich los reed. Gergö probeerde terug te komen, loste Hugo maar kreeg het gat niet meer dicht. Tot de laatste meters bleef het spannend maar Gergö wist Hugo toch te verslaan. Daarachter reden Daan en Vigo hun rit goed uit en ook zij kwamen moegestreden over de finish.
De laatste wedstrijd voor de jeugd staan gepland op 20 februari.
De volledige uitslag is te vinden op onderstaande website.


https://www.peddelaarsaalten.nl/crosskampioenschap-2020-2021-uitslagen-en-fotos-23-januari/

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden