Stuur een kaartje naar de ouderen in de gemeente | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
Zeg het met een kaartje!
Zeg het met een kaartje! (ChristenUnie Aalten)

Stuur een kaartje naar de ouderen in de gemeente

AALTEN/DINXPERLO - De ChristenUnie gelooft in een samenleving waarin jong én oud zich gezien en gewaardeerd voelt. Een samenleving waarin iedereen meedoet – ook als men ouder wordt. Ouder worden betekent namelijk niet dat men een ‘voltooid leven’ heeft, of in een hoekje weggeschoven wordt om maar alleen en eenzaam te zijn.

Eenzaamheid onder ouderen is iets wat altijd speelt. Vaak zonder dat het écht gezien wordt. Maar dit jaar wordt het door nog meer mensen ervaren. We missen allemaal onze dierbaren, het geven van een knuffel of hand. Het omzien naar elkaar is veranderd. Kijken we nog wel voldoende om naar de mensen om ons heen of zijn we vooral bezig met onszelf?

De ChristenUnie wil een samenleving waarin ouderen gewaardeerd worden om wie ze zijn, goede zorg en liefdevolle aandacht krijgen en een plek hebben die zij met recht thuis kunnen noemen! Daarom heeft de ChristenUnie het manifest ‘Waardig Ouder Worden 2.0’ gelanceerd, als opvolging van het eerste manifest over Waardig Ouder Worden.

Hiervoor hebben zij een tienpuntenplan opgezet: 1. Zet in op een brug tussen jong en oud; we hebben elkaar nodig. 2. Investeer in generatiewoningen en kleinschalige concepten. 3. Help toekomstige senioren zich voor te bereiden op de oude dag. 4. Stimuleer en beloon mantelzorgers en vrijwilligers. 5. Gebruik de maatschappelijke diensttijd om jong en oud bij elkaar te brengen. 6. Zorg voor voldoende ontmoetingsplekken voor jong en oud. 7. Maak Nederland dementievriendelijk. 8. Investeer in passende en palliatieve zorg. 9. Borg de toegang tot geestelijke verzorging. 10. Houd oog voor de ouderenzorg in en na de coronatijd

Om het tienpuntenplan alvast handen en voeten te geven wil de ChristenUnie Aalten, een kaartenstuuractie opzetten naar de ouderen in de gemeente. De feestdagen zijn weer achter de rug en januari is vaak een saaie maand waarin weinig gebeurt. Daarom het verzoek om naar de ouderen die wonen in de verschillende woon-zorginstellingen kaarten sturen. Inwoners van de gemeente Aalten worden oproepen om kaarten te sturen naar de volgende adressen:
Dr. Jenny Veensgracht 1 7091 BR Dinxperlo
Marga Klompé stegemanhof Geurdenstraat 1 7122 CG Aalten
Marga Klompé Bethsan Ludgerstraat 17 7121 EG Aalten
Marga Klompe Hoge Veld Frankenstraat 51 7122 ZS Aalten
Marga Klompé Ambthuis Ambthuiswal 1 7126 BC Bredevoort

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden