Wandelmaatjes gezocht in Aalten | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
Wandelmaatjes gezocht. Foto: PR Figulus Welzijn
Wandelmaatjes gezocht. Foto: PR Figulus Welzijn

Wandelmaatjes gezocht in Aalten

AALTEN - Corona raakt iedereen, en iedereen is zoekende wat nog wel kan binnen de maatregelingen. Maar wat nog wel kan is het Wandelmaatje.

Wandelen is een perfecte activiteit om even de coronaperikelen naast zich neer te leggen en te genieten van het buiten zijn. Figulus Welzijn wil het wandelen stimuleren en heeft daarom Wandelmaatje in het leven geroepen. Binnen de coronaregels is het nog toegestaan om met 2 personen te wandelen op 1,5 meter. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat samen wandelen mogelijk is. Wandelmaatje biedt daarom de mogelijkheid om te wandelen met een wandelmaatje.

Wie graag nieuwe mensen wil leren kennen en het leuk lijkt om met iemand ca. 5 km te wandelen in en om Aalten, kan zich opgeven als Wandelmaatje. Figulus Welzijn heeft in samenwerking met De Wandelvriend leuke routes uitgezocht. Aanmelden kan bij Sociaal werker Michiel Stronks. Men kan aangeven dat men graag wil wandelen en op welke dagen en tijden men daarvoor beschikbaar is. Aan de hand van deze gegevens gaat Michiel een koppeling maken met een ander die zich ook heeft opgegeven. Door een wandeling te maken met een onbekende kan iemandzijn/haar netwerk en inzichten vergroten. Daarnaast is het leuk om nieuwe verhalen te horen in deze 'eenzame' corona tijd. Samen lopen is gezond maar kan op meerdere vlakken veel voor iemand opleveren.

Aanmelden als Wandelmaatje kan bij Michiel Stronks, m.stronks@figulus-welzijn.nl. Na aanmelding wordt men op de hoogte gebracht als er een koppeling is gemaakt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden