Coco steelt de show bij Nationale Voorleesdagen | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit

Coco steelt de show bij Nationale Voorleesdagen

AALTEN-DINXPERLO - Bij de Nationale Voorleesdagen, van 20 t/m 30 januari, draait het dit jaar allemaal om een vogeltje, de hoofdpersoon in het Prentenboek van het Jaar. Dat is ‘Coco kan het!’, geschreven door Loes Riphagen.

‘Vandaag is een grote dag! Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet’. Wie benieuwd is naar de rest van het verhaal kan een gratis voorleestasje ophalen in de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Hierin zit de mini-editie van dit leuke prentenboek en nóg een mooie verrassing. Tijdens de Nationale Voorleesdagen brengt de Bibliotheek nog eens extra onder de aandacht, hoe leuk en belangrijk voorlezen is.

Reserveren
Het voorleestasje is bedoeld voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Per gezin wordt er slechts één tasje uitgereikt. En op is op, dus wees er snel bij.
Vanwege de lockdown kunnen de tasjes niet zo maar worden opgehaald. Reserveren is nodig en dat kan op maandag, woensdag of vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur via het telefoonnummer van de gewenste vestiging. Voor de bieb in Aalten is dat 088-0062950, en voor Dinxperlo 088-0062951.
Wie Coco in een andere taal wil lezen kan boekjes krijgen in onder meer Arabisch, Turks en Pools die in combinatie met het Nederlandse boekje kunnen worden voorgelezen. Dit kan bij de reservering worden aangegeven.

Leuke attentie
De Bibliotheek heeft daarnaast een aantal leuke voorleestips en knutselwerkjes verzameld om het voorlezen van dit prentenboek nog leuker te maken. Deze zijn te vinden op de website. Als de kinderen nog geen lid zijn is dat eenvoudig via deze site te regelen. Tot 18 jaar worden zij gratis lid en lenen zij bovendien boetevrij. Verder krijgen ze onder meer toegang tot een uitgebreide collectie boeken en voorleesfilmpjes. Ouders die hun kind nu lid maken ontvangen een leuke attentie.


www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden