Gezellig kletsen op gemeenteaal-tenvitaal.nl | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit

Gezellig kletsen op gemeenteaal-tenvitaal.nl

AALTEN/DINXPERLO - Figulus Welzijn heeft 'babbelboxen' voor de gemeente Aalten gerealiseerd op de website www.gemeenteaaltenvitaal.nl . Op die site kan iedereen gezellig babbelen met anderen over van alles en nog wat. Er zijn drie babbelboxen: de babbelbox corona, de babbelbox school en de babbelbox sport.

Door Lydia ter Welle

Het idee komt uit de koker van social worker Michiel Stronks, en het idee werd door Marije Odolphy in het kader van haar stage bij Figulus Welzijn uitgewerkt en in gang gezet. Michiel vertelt: "Nu we nog een tijd met die lockdown zitten, proberen we bij Figulus van alles te bedenken om mensen te helpen om die tijd door te komen. Het is af te raden om teveel mensen tegelijk te zien, maar iedereen wel eens behoefte aan een gezellig praatje met anderen. Dan kun je wel een vriend of vriendin opbellen, maar het is ook hartstikke leuk om in zo'n babbelbox met andere mensen gezellig wat te kletsen."

Met dat idee van Michiel is Marije Odolphy enthousiast aan de slag gegaan. "Ik heb contact gezocht met Patrick Vonk, die de site gemeenteaaltenvitaal.nl heeft opgezet. Die is meteen aan de slag gegaan om de babbelboxen te realiseren. En verder hebben we bedacht dat we allerlei bekende mensen uit de gemeente Aalten gaan vragen om een uurtje als 'gastheer' of 'gastvrouw' te fungeren. Dan kondigen we aan via social media en via de site wanneer ze online zullen zijn. Dat levert voor iedereen een leuke gelegenheid om eens met zo iemand te kletsen in onze lokale babbelbox."

Gemeente enthousiast
De gemeente Aalten is enthousiast over het initiatief. Wethouder Joop Wikkerink: "Ik denk dat het een leuke manier is om met elkaar in contact te komen. Je zou in de box bijvoorbeeld kunnen vertellen over dat leuke wandelrondje dat jij hebt ontdekt. Misschien breng je iemand anders op het idee om dat rondje ook eens te lopen. En wie weet heeft iemand anders nog een leuke route voor jou. Of je kunt met iemand afspreken om met z'n tweeën - tuurlijk coronaproof - dat rondje eens te wandelen."

Wethouder Hans te Lindert stelt zich voor dat jongeren in de box school even gezellig kunnen kletsen, zoals ze dat anders op school zouden doen. "Of dat mensen in de box corona praten over hoe zij omgaan met de gevolgen van de coronamaatregelen. Gewoon voor de gezelligheid, of om tips uit te wisselen. Het is een leuke manier om in deze tijd van de lockdown toch nog wat contacten met anderen te leggen en met elkaar te praten over van alles en nog wat. We kunnen nu dan misschien even niet bij elkaar op bezoek, maar we kunnen in de babbelbox wel gezellig praten over van alles en nog wat", zegt Te Lindert.

De medewerkers van Figulus Welzijn houden de babbelboxen met regelmaat in de gaten, om zo nodig ook oplossingen te bieden als mensen een probleem aankaarten.

Wethouders online
De wethouders Te Lindert en Wikkerink bijten het spits af als 'bekendheid' die online zal zijn. Op vrijdag 22 januari van 14.00 tot 15.00 uur is wethouder Hans te Lindert online in de babbelbox. Een uurtje later, van 15.00 tot 16.00 uur is wethouder Joop Wikkerink online.

De babbelbox is te vinden op www.gemeenteaaltenvitaal.nl . Er komt nog een knop op de homepage (de voorpagina van de site) waarmee iedereen rechtstreeks naar de babbelboxen kan doorklikken. Zolang die knop er nog niet is, zijn de babbelboxen te vinden door op de site 'babbelbox' als zoekwoord in te voeren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden