Gulden Gelderlander voor Aaltenaren

AALTEN - Voor het tweede jaar op rij reikt Omroep Gelderland de 'Gulden Gelderlander' uit. Dit in het gelijknamige programma – gepresenteerd door Jochem van Gelder – dat vanaf 9 januari op de zaterdagen wordt uitgezonden.

Het bijzondere insigne is een blijk van grote waardering voor mensen die - puur vanuit hun hart en vol overgave- zich inzetten voor 'de Ander', Anderen of 'iets Anders dan Anders'. Kortom, het zijn allemaal gewone mensen die simpelweg proberen van onze samenleving een nog meer (h)echte samenleving te maken. En met succes. Maar zó gewoon en simpel is het natuurlijk niet, al vinden zij dat vaak zelf wel. Of zoals Jochem van Gelder het zegt: “De hulpvaardigheid zit bij hen in het DNA. Dat zie je overigens bij veel Gelderlanders. Maar evengoed zijn er gelukkig ook nogal wat mensen die zodanig 'verguld' zijn met de hulpvaardigheid van familie, vrienden en/of mensen 'in d'n naoberschop' dat zij deze 'naosten' met liefde voordragen voor dit bijzondere ereteken.”
Op zaterdag 16 januari (17.20 uur) worden onder andere twee burgers uit de gemeente Aalten in het zonnetje gezet. Helaas mogen hun namen nog niet worden genoemd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden