<p>Inge Spaan. Foto: PR</p>

Inge Spaan. Foto: PR

Schrijfwedstrijd voor kinderen

AALTEN/DINXPERLO - Koning van Katoren, geschreven door Jan Terlouw, behoort tot de klassiekers van de Nederlandse jeugdliteratuur. Rondom dit boek organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort een schrijfwedstrijd voor kinderen van 8 tot 11 jaar.

In het boek droomt Stach ervan om koning van het land Katoren te worden. De ministers die het land besturen sinds het overlijden van de oude koning, geven Stach zeven opdrachten. Als hij erin slaagt die te vervullen, beloven ze dat hij de nieuwe koning van Katoren wordt...

Schrijfwedstrijd
Na het voltooien van de zevende opdracht, waant Stach zich koning. Maar niets is minder waar want er is nog een opdracht acht! Dit is het begin van een nieuw verhaal, geschreven door schrijfster Inge Spaan. Maar hoe eindigt het verhaal? Hoe moet Stach deze opdracht voltooien? Dat bepalen de deelnemers aan de schrijfwedstrijd: zij mogen het verhaal afmaken! Kinderen tussen de 8 en 11 jaar kunnen hun verhaal opsturen en maken daarmee kans op kaartjes voor de musical Koning van Katoren in de Schouwburg Amphion op 14 maart. Meedoen aan de schrijfwedstrijd kan tot uiterlijk 31 januari. Meer informatie en het begin van het verhaal zijn te vinden op de website van de bibliotheek.

achterhoeksepoort.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden