<p>Hendrik-Jan Mensink ontvangt de erepenning van de gemeente. Foto: PR Gemeente Winterswijk</p>

Hendrik-Jan Mensink ontvangt de erepenning van de gemeente. Foto: PR Gemeente Winterswijk

'Houd afstand, houd moed en blijf vooral gezond!'

WINTERSWIJK - Het was een bijzondere nieuwjaarsreceptie van de gemeente Winterswijk op maandag 4 januari. Door de coronamaatregelen vond deze, zoals vele activiteiten dit jaar, digitaal plaats. Burgemeester Joris Bengevoord wenste allereerst alle kijkers een gelukkig en gezond 2021. “Tijdens de vorige Nieuwjaarsreceptie in de Jacobskerk hadden we nog geen idee dat 2020 zo’n hectisch en historisch jaar zou worden, een jaar dat de geschiedenis ingaat als het jaar waarin de wereld in de greep raakte van het coronavirus en ons dagelijks leven enorm veranderde. De ‘anderhalve meter samenleving’ werd door de Van Dale zelfs uitgeroepen tot ‘woord van het jaar’. En we zijn nog niet uit de misère maar over 2021 ben ik voorzichtig optimistisch. Hopelijk kunnen we in de loop van het jaar weer ons normale leven oppakken en tot die tijd roep ik iedereen op elkaar zoveel mogelijk te steunen.”

Door Lineke Voltman

“Ondanks de corona gebeurden er in 2020 in Winterswijk ook mooie dingen”, was de mening van de burgemeester en dat werd getoond door een korte film, gemaakt door medewerkers van RTV Slingeland, waarin vele gebeurtenissen in de gemeente de revue passeerden.

Erepenning
Tijdens de receptie ontving Bengevoord vier gasten, die volgens hem allemaal bijgedragen aan een Winterswijk, waar we met elkaar zo trot op zijn. De eerste was Hendrik-Jan Mensink, voorzitter van de Stichting behoud SKB, die zich enorm heeft ingezet voor het behoud van een volledig streekziekenhuis in Winterswijk. Als erkenning en dank ontving hij de erepenning met oorkonde van de gemeente Winterswijk. Mensink toonde zich zeer vereerd met deze penning maar wilde wel benadrukken dat zijn dank vooral uitgaat naar iedereen die hierbij betrokken is geweest. “Ik ben overdonderd door deze erkenning.”

Tot slot proostte Bengevoord samen met Hendrik-Jan Mensink op 2021 met de woorden: “Laten we er samen een mooi jaar van maken, houd afstand, houd moed en blijf vooral gezond!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden