VKA Inspiratiemaand: ‘Hoe verdien jij je brood in 2021? | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit

VKA Inspiratiemaand: ‘Hoe verdien jij je brood in 2021?

Webinars op maandag 11, woensdag 20 en vrijdag 29 januari

ACHTERHOEK - De Vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) houdt in januari een Inspiratiemaand met als titel ‘Hoe verdien jij jouw brood in 2021?’ Tijdens drie webinars geeft de VKA inspiratie en praktische inzichten over verdienmodellen van melkveebedrijven.

Alle drie webinars, die live te bekijken zijn van 12.30 tot 13.30 uur, gaan over verdienmodellen en inkomen genereren, maar ieder webinar heeft een andere invalshoek. Meerdere praktijkverhalen van melkveehouders geven interessante inkijkjes in het behouden, verstevigen, vergroten en wijzigen van verdienmodellen. Aanmelden kan gratis via https://vruchtbarekringloopachterhoek.nl/inspiratiemaand/

Op 11 januari is het onderwerp: ‘Een nieuwe kijk op het verdienmodel’.
VKA-voorzitter John Koeleman gaat met Carel de Vries, projectleider GLB-pilot en 2 melkveehouders in gesprek over een nieuw en effectief regionaal sturingsmodel voor duurzame landbouw (GLB-pilot), waarbij waardering en beloning centraal staan. De webinar wordt gegeven in samenwerking met VALA (Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek)

Op 20 januari: ‘Natuur-inclusieve landbouw als verdienmodel’.
Welke andere of extra stappen kun je nemen voor nieuwe natuur-inclusieve verdienmodellen naast je huidige bedrijfsvoering? VKA-bestuurslid Stefan te Selle gaat hierover in gesprek met Arie Schoemaker van de VALA, de koepel van agrarische natuurverenigingen in de Achterhoek. Ook praat hij met melkveehouders over verdienmodellen die inzetten op natuurinclusieve landbouw.

29 januari: ‘Verdienmodellen van inspirerende bedrijven’ Joan Beernink, VKA-bestuurslid, gaat in op praktijkverhalen van melkveehouders over een nieuw verdienmodel naast hun melkveetak. Ook schuiven tijdens dit webinar Jeen Nijboer, projectmanager Food & Agri, en sectorspecialist Marijn Dekkers van de Rabobank aan om in te gaan op het belang van een goed verdienmodel en de praktijkvoorbeelden van de melkveehouders.

Over de VKA
De vereniging Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) ging in 2013 als project van start. Doel was en is om een zo efficiënt mogelijke benutting van mineralen in de veehouderij te stimuleren en verlies van mineralen te voorkomen. Sinds 1 januari 2020 is VKA een zelfstandige boerenvereniging met een boerenbestuur en ruim 300 leden bestaande uit melkveehouders en loonwerkers. LTO Noord, Waterschap Rijn en IJssel, ForFarmers, FrieslandCampina, Vitens, Rabobank, Provincie Gelderland, Countus, Achterhoek Ambassadeurs en Eurofins Agro zijn partners van de vereniging VKA.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden