Sint Jorisconcert met Andrea Vasi en James Oesi | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
Andrea en James. Foto: PR
Andrea en James. Foto: PR

Sint Jorisconcert met Andrea Vasi en James Oesi

BREDEVOORT - Het was voor iedereen een grote teleurstelling dat het concert van Combattimento op 8 november door de coronamaatregelen niet door kon gaan. Op zondag 13 december is er een nieuwe kans: een Sint Jorisconcert met medewerking van Andrea Vasi en James Oesi. Er mogen maximaal dertig bezoekers in de kerk en daarom is er ook deze keer, met de zeer gewaardeerde medewerking van de Sint Joriskerk en het duo Andrea Vasi en James Oesi, twee maal een optreden: het eerste om 14.30 uur en het tweede om 15.45 uur.

Op zondag 13 december zullen pianiste Andrea Vasie en contrabassist James Oesi werken ten gehore brengen van Schubert, Debussy en Monti. Pianiste Andrea Vasi won in zowel in 2004 als in 2006 prijzen tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. In 2006 stond zij in de finale van het Steinway Concours in het Concertgebouw te Amsterdam. Zij trad tweemaal op in Carnegie Hall in New York. Andrea was speciale gast op het Gergiev Festival te Rotterdam, het Grachtenfestival te Amsterdam, en tijdens de ´International week´ aan het conservatorium van Graz (Oostenrijk). Momenteel is Andrea docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en aan de TU Delft.

Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Oesi studeert in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, met een 10 + onderscheiding en hij wint de Fock Medaille voor beste solo-examen van dat jaar. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival – het enige festival ter wereld waar de bas centraal staat. Daarnaast is James Oesi veelgevraagd speler in ensembles die moderne muziek spelen. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern.

Het concert vindt plaats op zondag 13 december in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Er zal twee maal drie kwartier opgetreden worden, telkens voor 30 bezoekers: van 14:30 tot 15:15 en van 15:45 tot 16:30 uur. Opgave via de website is noodzakelijk; de gegevens zijn bovendien nodig voor een eventueel bron- en contactonderzoek. Het is niet mogelijk om een keuze te maken voor het eerste of het tweede concert. De indeling in twee groepen bezoekers gebeurt op volgorde van opgave en in de week vóór het concert wordt men per mail op de hoogte gebracht bij welk concert men welkom is. Wie met meerdere personen wil komen, kan het best door één persoon laten reserveren voor de hele groep. Alleen dan is men zeker van concertbezoek op dezelfde tijd. Heen en weer schuiven van de ene periode naar de andere is helaas onmogelijk.

Bezoekers worden verzocht zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatoren bij binnenkomst en vertrek. Helaas is er in verband met de beperkingen door corona na afloop van het concert geen gezellig samenzijn mogelijk. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van twaalf euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.


sintjorisconcerten.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden