Schenking van Beele Engineering aan de gemeente | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
<p>Derde van links Hans Beele, bij het offici&euml;le startmoment van de aanleg van het park bij Beele Sealing Valley.&nbsp; Foto: Lydia ter Welle</p>

Derde van links Hans Beele, bij het officiële startmoment van de aanleg van het park bij Beele Sealing Valley.  Foto: Lydia ter Welle

Schenking van Beele Engineering aan de gemeente

Tegemoetkoming voor extra gemaakte kosten

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN – Het bedrijf Beele Engineering schenkt de gemeente Aalten een bedrag van 130.000 euro. Tegenover het station is inmiddels de nieuwe vestiging van Beele verschenen. De bouw van een innovatief educatiecentrum en de productieafdelingen aan de Industriestraat zijn inmiddels in een vergevorderd stadium. Bij het bouwrijp maken van het terrein, in opdracht van de gemeente, zijn meer kosten gemaakt dan voorzien. Die komen nu niet ten laste van de algemene middelen van de gemeente, maar kunnen met de schenking gedekt worden.

Kosten sanering grond hoger dan verwacht
Wethouder Ted Kok noemt het “een mooie geste”. “De schenking dekt grotendeels het tekort.” De afspraak die in 2015 met Hans Beele van Beele Engineering is gemaakt, was dat de gemeente de gronden aan de Industrieweg zou kopen en de leegstaande gebouwen van een houtverwerkingsbedrijf en een kalverslachterij zou slopen en de deels vervuilde grond zou saneren. “Uiteindelijk moest er meer worden gesaneerd dan gedacht. Daardoor zijn de kosten hoger geworden”, zegt de wethouder. “Beele heeft toen aangegeven dat dit niet ten koste moet gaan van de financiën van de gemeente en de inwoners.” Dit heeft geleid tot de schenking door de Beele-Werner Stichting.

Omgeving station enorm opgeknapt
De schenking mag door de gemeente aanvaard worden. Wel moet de gemeenteraad er van op de hoogte worden gesteld. Beele Engineering heeft internationaal zijn naam gevestigd in de wereld van afdichtingen en isolatie ten behoeve van vele toepassingen, onder andere op het gebied van brandveiligheid. De productieafdelingen en de educatieafdeling nemen zo’n 4,5 hectare in en worden ook wel aangeduid als de Sealing Valley. De bouw heeft de stationsomgeving enorm opgeknapt. Wethouder Kok heeft al vaker laten weten het een prachtig project te vinden. De Sealing Valley is nu ook voorgedragen voor de Provinciale prijs voor de Ruimtelijke kwaliteit. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt. Het thema dit jaar is een “brede blik op ruimte”. Uiteraard beveelt de wethouder aan op de Sealing Valley van Beele te stemmen.

Stemmen voor de prijs kan tot 14 december via https://sprekend.gelderland.nl/gprk2020

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden