OPINIE | Raad Aalten blijft Akkoord van Groenlo steunen | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit

OPINIE | Raad Aalten blijft Akkoord van Groenlo steunen

In de raadvergadering van dinsdag 24 november bracht de Progressieve Partij een motie in waarin de raad van Aalten gevraagd werd de ambities van het akkoord van Groenlo te blijven steunen. In dat akkoord uit 2013 spreken de Achterhoekse gemeenten uit dat ze streven naar energieneutraliteit in 2030. Dat betekent dat alle energie die in de Achterhoek voor woningen en andere gebouwen gebruikt wordt op jaarbasis duurzaam wordt opgewekt. Daarvoor zijn nodig grootschalige isolatiemaatregelen en opwek van zonne- en windenergie. Alle fracties met uitzondering van HMV en D66 steunden de motie om te blijven uitgaan van de regionale ambitie om de Achterhoek energieneutraal te krijgen. 

Bert Weevers, woordvoerder van de PP in deze kwestie, is verbaasd over de reactie van D66, dat deze ambitie als luchtfietserij bestempelde. En we vroegen ons af of dit betekent dat D66 dit akkoord niet meer wil steunen. We missen vooral de onderbouwing van dit standpunt. Hoe kun je nu ambities loslaten als de Warmtevisie nog moeten worden opgesteld, het beleidskader Zon en Wind nog besproken moet worden en op regionaal niveau allerlei innovatieve isolatieprojecten worden vormgegeven? Terwijl het steeds duidelijker wordt dat de klimaatverhitting moet worden gestopt!”
Ook PP-raadslid Esther Diepenbroek was verrast en vraagt zich af waarom er van die grote woorden als ‘luchtfietserij’ en ‘geloof in wonderen’ gebruikt worden richting andere partijen. Ook is zij benieuwd hoe D66 dat in de regionale samenwerking gaat uitleggen. Ze vraagt zich af of hiermee het laatste stukje groene imago van D66 definitief bij het grof vuil is gezet.


De fractie van de Progressie Partij

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden