Er waren twee ritjes nodig om alle bestelde producten af te leveren bij De Slinger. Foto: PR
Er waren twee ritjes nodig om alle bestelde producten af te leveren bij De Slinger. Foto: PR

Deegactie voor schoolkamp groep 8 obs De Slinger

AALTEN - Al meer dan 40 jaar gaat groep 8 van OBS de Slinger ter afsluiting van de basisschooltijd op kamp. Een week lang met de klas naar Terschelling. De kosten daarvoor zijn in de afgelopen veertig jaar wel wat veranderd. En daarom heeft OBS de Slinger de samenwerking opgezocht met bakkerij Van den Dobbelsteen in Aalten. Zeker in deze tijd is het steunen van lokale ondernemers belangrijk. Maar er moest natuurlijk ook wat verdiend worden voor de kinderen van De Slinger.

Samen met bakkerij Van den Dobbelsteen is er een lijst met producten als speculaas, kruidnoten, maar ook pepernotendeeg samengesteld. De kinderen van OBS de Slinger kregen voor de herfstvakantie allemaal een bestelformulier mee naar huis. Elk kind verkoopt en spaart voor zijn eigen klas zodat de kosten tegen de tijd dat ze in groep 8 zitten, te overzien zijn. Vanwege de vreemde tijd waarin we nu leven werden de kinderen gevraagd vooral alleen in eigen kring de producten aan te bieden en niet van deur tot deur te gaan. De Ouderraad van obs De Slinger is aangenaam verrast door het aantal verkochte producten. Er zijn kinderen die voor bedrag tussen de 100 en 200 euro verkocht hebben. Wat hebben ze allemaal hun best gedaan. Er is in totaal voor 3.762 euro verkocht, en daarmee is de actie geslaagd en voor herhaling vatbaar.

In de week van 16 november worden de producten aan de leerlingen overhandigd. Zij zullen de producten afleveren bij de kopers. Voor iedereen die wat besteld heeft: eet smakelijk! Namens bakkerij van de Dobbelsteen en alle kinderen van OBS de Slinger.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden