Een voorbeeld van een snorrenbordje. Foto: Eva Schipper
Een voorbeeld van een snorrenbordje. Foto: Eva Schipper

Al 2150 kilometer gelopen voor Movember

AALTEN - “Het gaat de goede kant op.” Theo Stronks, Ed Nawijn, Henk Houwers en Gerard Nijman doen mee aan de mondiale actie Movember. Samen vormen de mannen de zanggroep Dutterwattoo. In de maand november daagt Dutterwattoo iedereen uit om de Snorrentocht te wandelen, en daarmee de actie van Dutterwattoo te steunen. Het doel van de mannen is dat er aan het einde van de maand november 2500 kilometer is gelopen. Op dit moment staat de teller op 2150 kilometer. “Het gaat dus de goede kant op, maar we zijn er nog niet”, aldus Dutterwattoo.

Door Eva Schipper

Movember is een stichting die vecht voor de gezondheid van de man. Door de actie Movember hopen de mannen onderwerpen als prostaat- of teelbalkanker bespreekbaar te maken. “Onder mannen komen zulke onderwerpen minder snel ter sprake.” Ed vertelt dat dat hij de route af en toe omgekeerd loopt. “Op deze manier kom ik deelnemers tegen en dan maak ik altijd even een praatje. Door met de deelnemers in gesprek te gaan, kom ik te weten waarom ze meedoen. Ik ben altijd erg benieuwd of de deelnemers het doel van deze actie weten.”

Hoe kan je meedoen?
“De hele maand november kan je je inzetten voor het goede doel door te wandelen. Wij hebben een tocht uitgestippeld en deze route is te verkrijgen bij De Ahof en is altijd beschikbaar.” Bij De Ahof hangt een kastje met daarin de routekaartjes. Wie de tocht gaat lopen, wordt wel geacht een donatie te doen aan de actie Movember, via de website (nl.movember.com, klikken op doneer, en zoeken op dutterwattoo), en te vermelden hoeveel kilometer er gelopen is. Deelnemers kunnen kiezen tussen een tocht van zes en twaalf kilometer. Als twee wandelaars de tocht van twaalf kilometer lopen, is dit dus 24 kilometer in totaal. “Nieuw is dat mensen ook via de mail aan dutterwattoo@gmail.com kunnen aangeven hoeveel kilometer ze hebben gelopen.

De mannen zijn vol van ideeën over hoe er meer kilometers gelopen kunnen worden. “ Als je bijvoorbeeld een rondje wil hardlopen is dit een perfecte route. We kunnen de mensen ook adviseren om het rondje andersom te lopen voor de variatie. Ook is de route erg geschikt voor kinderen. De kinderen kunnen dan de snorretjes zoeken, dat is natuurlijk super leuk voor ze.” Het punt van Dutterwattoo is duidelijk: “We zijn al heel goed op weg, maar we moeten nog wel meer gaan wandelen.”

Dit jaar is Dutterwattoo niet de enige groep in Aalten die zich inzet voor dit goede doel. Ook het dertiende team van heren AZSV zet zich in. “Als je kijkt naar de ranking van Movember, dan staat het team landelijk gezien heel erg hoog.” Toen de mannen erover vertelden stond het team van AZSV tweede van Nederland bij de individuele deelnemers. Het team van AZSV zet zich namelijk speciaal in voor een speler in het team. “Wij willen de heren van AZSV heel veel succes wensen met het behalen van hun doel.”

Dutterwattoo mailt altijd alle deelnemers om ze te bedanken voor de deelname. “Dit jaar zijn er veel anonieme donaties gedaan. Via deze weg willen we ook alle anonieme deelnemers ontzettend bedanken voor de bijdrage.” Ook wil Dutterwattoo de cliënten van Estinea ontzettend bedanken. “Zij hebben de prachtige snorrenbordjes voor ons gemaakt en daarmee de navigatie van de route mogelijk gemaakt. We zijn hartstikke blij met de bordjes.”

De mannen roepen op: “Laat je snor deze maand staan en wandel mee!”


Facebook.com/dutterwattoo

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden