Van links naar rechts Johannes Hoven, Werner Brand en Freek Diersen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Van links naar rechts Johannes Hoven, Werner Brand en Freek Diersen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Hoge onderscheiding voor B.I. Dinxperwick

Algemeen

DINXPERLO/SUDERWICK - Het burgerinitiatief Dinxperwick en de Heimatverein Suderwick krijgen de prijs 'Europa-aktive Zivilgesellschaft in NRW'. "Uw vereniging zet zich in voor een Europa dat dicht bij de burgers staat, levendig en duurzaam." Met deze woorden feliciteren de minister van Europese Zaken Dr. Stephan Holthoff-Pförtner en de minister van Lokaal Bestuur Ina Scharrenbach het burgerinitiatief Dinxperwick e.V. en de Heimatverein Suderwick met de prijs.

De Heimatverein Suderwick en het Burgerinitiatief (BI) Dinxperwick werken nauw samen met verenigingen in de Nederlandse gemeenschap, en bevorderen op die manier een duurzame en creatieve grensoverschrijdende samenwerking. Ook de projecten zoals de informatiepunten over de geschiedenis en het leven aan de grens, de fotoseries en de grensoverschrijdende wandel- en fietsroutes, de kunst- en cultuurbeleving droegen bij aan de toekenning van de prijs. De beide ministers gaven aan eer onder de indruk te zijn van de vele en goede initiatieven van Dinxperwick.

Burgemeester Thomas Kerkhoff van de Stadt Bocholt was blij met het behalen van de eervolle prijs en feliciteerde de clubs.

De 2e prijs ging naar de Europese Samenwerkingsbond in Dortmund.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant