De speciale kamer voor Sint bij 't Noorden. Foto: PR

De speciale kamer voor Sint bij 't Noorden. Foto: PR

Sint Nicolaas bij 't Noorden

Algemeen

AALTEN – Het jaar 2020 wordt niet zo feestelijk jaar als we gewend zijn. Voor ’t Noorden, dat het motto uitdraagt van ‘Vier ‘t Leven’, een extra uitdaging om op gepaste momenten toch samen het leven te vieren. Of dat nu offline, digitaal live of op anderhalve meter is, er is genoeg creativiteit om het een en ander te organiseren. Zo ook tijdens de Sinterklaasweken in november en december. Het team van ’t Noorden haalt alles uit de kast om Sinterklaas te helpen in de nieuwe anderhalvemetermaatschappij en de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Het begint allemaal op de dag na de landelijke intocht. Er wordt via een online video hulp gezocht, want Sinterklaas en de Hoofdpiet zijn tijdens hun reis naar Aalten al hun pieten kwijtgeraakt. Nu zoeken ze nieuwe pieten. Ben jij de hulppiet die ze zoeken? Doe dan mee met de online Noorden Pietenschool die op zondag 15 november wordt gelanceerd. Zo komen alle pakjes op tijd aan bij alle kinderen in Aalten. Het verhaal is online te volgen en via Youtube zijn er diverse oefeningen te doen om het pietendiploma te bemachtigen, en dat allemaal in ieders eigen woonkamer. Wat heb je nodig? Vijf paar sokken, een wasmand, een sjaal en een lege doos met inpakpapier. Vergeet niet een foto te maken tijdens de opdrachten en de hashtag #NoordenPietenschool te gebruiken.

Van 15 november tot en met 5 december is er een speciale Sinterklaaskamer gemaakt naast de speeltuin van ’t Noorden. Kom gerust kijken, maar wel zachtjes, want misschien ligt Sinterklaas er wel te slapen. Op zaterdagmiddag 21 november van 15:00 tot 17:00 maken Sinterklaas en Hoofdpiet graag even tijd om alle nieuwe hulppieten te ontmoeten naast de speeltuin van ‘t Noorden. Wie dan de foto als bewijs van deelname aan de Pietenschool meeneemt en laat zien aan Sinterklaas, krijgt een écht Pietendiploma.
Op 21 november is er ook een workshop pepernoten bakken. De Hoofdpiet en kok Bryan hebben speciaal voor de hulppieten een workshopvideo gemaakt waarin ze precies voordoen hoe de pepernoten gebakken moeten worden. Hiervoor hebben ze speciale zakjes gemaakt waarin alles zit wat de kinderen nodig hebben om thuis de lekkerste pepernoten van Aalten te maken. De pepernoten zakjes kunnen opgehaald worden op 21 november tussen 15:00 en 17:00 bij de hotelkamer van Sinterklaas. Wel tijdig bellen naar ’t Noorden om een tijd te reserveren voor de ontmoeting met Sinterklaas, vanwege alle maatregelen van het RIVM.
Aan het einde van november heeft Sinterklaas, als het goed is, weer genoeg pieten aan zijn zijde door de hulp van de Pietenschool. Dan is het tijd voor een feestje, bij de Sint & Pieten Drive in. Verschillende pieten zullen buiten op verschillende podia staan en zorgen voor vermaak voor alle kinderen en hulppietjes. Iedereen kan per auto of fiets een rondje maken op de parkeerplaats van ‘t Noorden tussen 15:00 en 17:00 uur. Let op; er is geen toilet, horeca en er mag helaas niet uit- of afgestapt worden.
Voor zaterdag 5 december is er bij 't Noorden een lekkere Sint Brunch Box voor thuis te koop.


www.het-noorden.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant