Foto: collectie Leo van der Linde met dank aan Ab Tenkink

Foto: collectie Leo van der Linde met dank aan Ab Tenkink

Oplossing zoekplaatje

Algemeen

AALTEN/LINTELO - Een feestelijk versierde wagen met een aantal dames in beeld. De foto is gemaakt in Lintelo, één van de buurtschappen in Aalten.

De foto dateert uit circa 1940 en toont ons een groep welke deelneemt aan het Oranjefeest in deze buurtschap. Heel wat namen zijn boven water gekomen. We zien van links naarrechts: Gerda Rutgers, Willemien Klein Hesselink (van Willem), Willemien te Giffel, Hanna Rutgers (van café Rutgers), Mineke Mateman, Gerda Klein Hesselink en Hennie Klein Hesselink. De Christelijk Oranjevereniging Lintelo werd in 1914 opgericht. Op 4 september 2014 vierde men het 100-jarig bestaan. Dit ging gepaard met de viering van een groot jubileumfeest in deze buurtschap. Al jarenlang heeft de Oranjevereniging een centrale plaats in de Aaltense buurtschap Lintelo en het verenigingsleven. Veel aandacht besteedt men elk jaar aan het Zomerfeest.

In 2014 vierde men het feest in een aantal tenten op de hoek van de Schooldijk/Weerkampsweg. In het jubileumjaar werd een receptie gehouden. Hiervoor waren alle leden, voormalige konings- en jeugdkoningsparen en oud-bestuursleden uitgenodigd. Er was uitgebreid gelegenheid om het bestuur te feliciteren. In één van de tenten was een schitterende foto-expositie ingericht, waar herinneringen opgehaald konden worden. Vele jaren vierde men het Oranjefeest in het Clausbos in Lintelo. Helaas konden dit jaar het Zomerfeest en andere geplande activiteiten van de Christelijke Oranjevereniging Lintelo door het coronavirus geen doorgang vinden.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant