Afbeelding

Opinie | CDA vraagt aandacht voor evenementen

Algemeen

CDA vraagt aandacht voor evenementen

Evenementen staan voor veel mensen gelijk aan woorden als: samenkomst, gezelligheid, saamhorigheid, reuring, ontmoeting, ontlading en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het CDA staat voor de waarden: samen, verbindend, toekomstgericht en betrouwbaar.

Vanuit deze waarden is het logisch dat het CDA positief staat tegenover evenementen en daar ook graag aan deelneemt.

We hebben i.v.m. corona al een poos geen evenementen en helaas zal dat ook nog wel even duren. Deze tijd kunnen we echter mooi gebruiken om eens goed te bekijken hoe moeilijk of makkelijk het is om in onze gemeente een evenement te organiseren. En of we de organisatoren van evenementen wellicht kunnen helpen om het aanvragen van een evenementenvergunning eenvoudiger te maken.

In de afgelopen maanden hebben we als CDA hier onderzoek naar gedaan.

We zijn met organisatoren van allerlei grote en kleine evenementen in gesprek gegaan.

Iedereen wilde graag meewerken. Ook via deze weg, willen we deze mensen nogmaals danken voor hun medewerking en de fijne gesprekken die we hebben gehad; we hebben veel informatie opgehaald en mooie verhalen gehoord.

Ook hebben we met ambtenaren van de gemeente een prettig gesprek gehad. Ze waren meer dan bereid om vele vragen te beantwoorden en met ons mee te denken. Mooi om hierbij heel duidelijk te merken dat ze graag mee helpen wanneer mensen het aanvragen van een vergunning lastig vinden of vragen hebben. Daarbij is het natuurlijk wel nodig om eerst in contact te komen met de organisatoren van evenementen en juist dat blijkt lastig. Daarnaast blijken de snel veranderende regels nogal eens voor onduidelijkheid en frustratie te zorgen.

En die onduidelijkheid en frustratie willen we als CDA heel graag voorkomen! Om die reden hebben wij tijdens de behandeling van de begroting voor 2021 in de gemeenteraad een motie ingediend. Het was mooi om te constateren dat de meerderheid van de raad de zin van ons onderzoek en de motie inzag. De motie heeft het dan ook met een grote meerderheid gehaald en daar zijn we erg blij mee!

De wethouders en de burgemeester hebben nu beter in beeld wat goed gaat bij het aanvragen van vergunningen en wat beter kan. Samen met de ambtenaren gaan zij nu aan de slag om het aanvragen van evenementenvergunningen (en daarmee dus ook het organiseren van evenementen) plezieriger en makkelijker te maken. Hiermee hebben wij weer eens benadrukt dat evenementen belangrijk zijn voor onze gemeente en dat ze positieve aandacht verdienen!


CDA Aalten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant