<p>Tobias Holtman. Foto: PR</p>

Tobias Holtman. Foto: PR

Aaltenaar Tobias Holtman op kandidatenlijst ChristenUnie

AALTEN - Tobias Holtman uit Aalten staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De 32-jarige Holtman, die samen met zijn vrouw en zoon in Aalten woont, is fractievoorzitter voor de ChristenUnie in Aalten en staat nu voor het eerst ook op de landelijke kieslijst. Op de voorlopige kandidatenlijst, die wordt aangevoerd door lijsttrekker Gert-Jan Segers, staat Holtman op plek 24. Holtman gaat actief campagne voeren in de Achterhoek: “Graag laat ik het verhaal van de ChristenUnie hier horen, over aandacht hebben in de samenleving voor wat écht telt.”

Tobias Holtman: “De ChristenUnie gaat de verkiezingen in met de boodschap ‘aandacht voor wat echt telt’. De maatschappij zijn we samen en maken we samen. We zijn aan elkaar gegeven om een samenleving te vormen. In onze samenleving gaat het om veel meer dan geld en bezit. Het gaat vooral om een zinvol leven, vrijheid en veiligheid. Dus niet het individu, maar de samenleving met al haar relaties en verbindingen zou centraal moeten staan. De coronacrisis maakt op een pijnlijke wijze duidelijk wat echt van betekenis is voor mensen, namelijk dat echte aandacht voor elkaar het belangrijkste is. Ik ben zeer gemotiveerd om daaraan bij te dragen.” Dit doet hij momenteel in de lokale politiek, maar wil daar graag op landelijk niveau aan bijdragen.

Holtman wil in de Achterhoek actief campagne voeren voor de ChristenUnie. “Waar mogelijk op straat, maar zeker ook online, laten we het verhaal van de ChristenUnie in de Achterhoek horen. Een verhaal over zorg voor elkaar, over een economie die draait om mensen en waar oog is voor mensen en omstandigheden en over kiezen voor de schepping. Een verhaal van ‘aandacht voor wat echt telt’, zeker ook in Aalten en de rest van de Achterhoek.”

Holtman werkt al een aantal jaar als bestuursadviseur bij het Instituut Fysieke Veiligheid. Vanuit deze functie ondersteunt hij het Veiligheidsberaad, het bestuurlijk overleg van de 25 voorzitters van de veiligheidsregio.

De volledige conceptkandidatenlijst is vandaag bekend gemaakt en wordt vastgesteld door de leden op het digitale partijcongres van de ChristenUnie. Dit congres vindt plaats op zaterdag 21 november. De verkiezingen vinden plaats op 17 maart 2021.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden