Marcel te Brake aan het werk met de portretfoto's. Foto: Marcel te Brake Fotografie

Marcel te Brake aan het werk met de portretfoto's. Foto: Marcel te Brake Fotografie

‘Ik wil best vaker model zijn, maar dan wil ik er wel geld voor zien’

Algemeen

AALTEN/LICHTENVOORDE - De Aaltense fotograaf Marcel te Brake, die een fotostudio heeft in Lichtenvoorde, maakt al geruime tijd portretten van ouderen, in het kader van project Zenna, waarbij hij mensen van 70 jaar en ouder de kans biedt om gratis een portretfoto te laten maken. Dit was ook het team van Marga Klompé - Mariënhof in Lichtenvoorde ter ore gekomen.

In het kader van Mindz - een traject bij Marga Klompé, dat medewerkers leert anders te kijken en daarmee de ander, de cliënt, te zien om zo die cliënt beter te kunnen ondersteunen in het vorm geven van zijn of haar leven en de cliënt daarin zelf de regie te laten houden - werd een activiteit opgezet, om cliënten van Marga Klompé zo'n fotoshoot aan te bieden. Maar het project moest worden stopgezet vanwege de coronamaatregelen. De cliënten konden immers niet naar de studio komen.

Omdat Marcel te Brake al gewend was om te werken binnen de kaders van de RIVM-maatregelen, stelde hij voor om dan maar een fotostudio in te richten bij de Mariënhof. Dat gebeurde, zo konden onlangs toch de fotoshoots plaatsvinden. Nadat de fotomodellen - allemaal dames - waren voorzien van een advocaatje met slagroom of een kop koffie, werden ze allemaal gefotografeerd.

Dat de fotoshoot beviel blijkt wel uit de reactie van één van hen. De dame vertelde: “Ik ben samen met de anderen naar de fotograaf geweest. De fotograaf was heel leuk. Het was een hele leuke middag. Hij zei dat ik het goed kon, zoals een fotomodel.” De dame merkte verder nog op: "Ik wil best wel vaker model zijn, maar dan wil ik er wel geld voor zien..."

Het resultaat mag er zijn! Foto: Marcel te Brake Fotografie

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant