<p>Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Jan ter Haar</p>

Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Jan ter Haar

Oplossing zoekplaatje: 25-jarig bestaan FAM

AALTEN - Van Herman Kaemingk kregen we een reactie op het zoekplaatje van vorige week, Herman wist alle namen van de bestuursleden van de FAM uit 1974 te noemen. De FAM vierde dat jaar het 25-jarig bestaan.

"De volgende personen van het FAM-bestuur staan op de foto in de Aalten Vooruit van dinsdag 6 oktober 1974: linksboven Jan ter Haar van schildersbedrijf en speelgoedspeciaalzaak ter Haar in de Prinsenstraat. Daarnaast Arend Schonewille, schoenenzaak en pedicure uit de Dijkstraat, Henk Heinen van Heinen herenmode Prinsenstraat, Harro Brinkmann van Boekhandel Messink en Prinsen. Linksonder: Harry Blanken van de banketbakkerij, Bredevoortsestraatweg en daarnaast: Johan Heezen van supermarkt de Combinatie en later Albert Heijn (was destijds voorzitter) en rechtsonder: Siep Geling van Geling huishoudelijke artikelen, speelgoed en tuinmeubelen aan de Landstraat. Destijds veel contact gehad met het FAM-bestuur (ruim 30 jaar) in verband met mijn werk als advertentieadviseur voor Aalten Vooruit en betrokken bij de intocht van Sint Nicolaas en de FAM sinterklaas-actie. .

De Federatie Aaltense Middenstand (FAM) is ontstaan in 1949. Deze middenstandsvereniging telde destijds 105 leden. Grote winkelbedrijven, landelijke ketens die zich vestigden in Aalten, sloten zich helaas niet aan bij de FAM. De middenstandsvereniging was zeer actief op velerlei gebied. Met name in de feestmaand december werden tal van activiteiten ontplooid, onder andere het aanbrengen van de feestverlichting. Men was actief bij de intocht van de Sint. Fameus was de FAM-actie tijdens de Sint-periode, waar je bij aankopen een zegel cadeau kreeg. Een stimulans voor het winkelend publiek om inkopen te doen bij de aangesloten FAM-winkeliers. Bij inlevering van volle spaarkaarten, maakte men kans op een geldprijs. Verder was de FAM betrokken bij allerlei besprekingen over de inrichting van het winkelgebied.Niet alleen in december hield men allerlei acties. Ook organiseerde men de restantenmarkt in de zomermaand. Uiteindelijk nam het ledenaantal flink af.Het werd ook steeds moeilijker om bestuursleden te vinden. Momenteel zijn de ondernemers verenigd in de NOVA, de Nieuwe Ondernemers Vereniging Aalten.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden