<p>In 2018 was de Solidariteitsprijs voor de medewerkers van de AFM Hulp Week. Foto: PR</p>

In 2018 was de Solidariteitsprijs voor de medewerkers van de AFM Hulp Week. Foto: PR

Kandidaten gezocht voor Solidariteitsprijs PP

AALTEN/DINXPERLO - De Progressieve Partij, actief in de gemeente Aalten, zoekt kandidaten voor de Solidariteitsprijs 2020. Iedereen kan nominaties aandragen.

De Solidariteitsprijs is een tweejaarlijkse prijs die is ingesteld door de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo. Juist in deze tijd van verharding, verrechtsing en verruwing is solidariteit met de zwakkeren in de samenleving meer dan ooit geboden. Gelukkig zijn er mensen en groepen die zich het lot aantrekken van hun medeburgers. Zij doen dat vaak in stilte en anonimiteit. Soms ook via acties met veel publiciteit. Toch zijn zulke mensen lichtende voorbeelden voor een lokale gemeenschap en boegbeelden van modern 'naoberschap'. Zeker in de corona-tijd. Om de aandacht te vestigen op de noodzaak voor solidariteit met de zwakkeren is de 'Solidariteitsprijs' ingesteld.

De prijs bestaat uit een speciaal vervaardigd origineel kunstwerk van een kunstenaar uit de gemeente Aalten. Daarnaast ontvangt de winnaar een certificaat en een zeer bescheiden bedrag in de vorm van een geschenkbon. De uitreiking van de Solidariteitsprijs vindt steeds plaats op of rond 20 november, de geboortedag van Jan Schenk. Met de uitreiking rond deze datum wil men Jan Schenk, die in september 2009 na een langdurig ziekbed overleed, in herinnering houden. Jan was één van de oprichters van de Progressieve Partij en in de 27 jaar die hij in de gemeenteraad zat, onvermoeibaar voorvechter voor de belangen van 'de kleine man'.

Nomineren kan door een mail met een korte motivatie te sturen naar fractievolger.tstronks@aalten.nl. Vergeet niet de eigen naam en contactgegevens in te vullen voor nadere informatie. Graag voor 15 oktober reageren. Een gemotiveerde jury kiest de winnaar uit de aangedragen kandidaten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden