Wethouder Hans te Lindert opende woensdag de Naobers-competitie in Dinxperlo. Over ruim twee weken is Aalten aan de beurt. Foto: Frank Vinkenvleugel
Wethouder Hans te Lindert opende woensdag de Naobers-competitie in Dinxperlo. Over ruim twee weken is Aalten aan de beurt. Foto: Frank Vinkenvleugel

De Graafschap Naobers-competitie voor kinderen ook in Aalten

Algemeen

AALTEN - Op dinsdag 27 oktober start De Graafschap Naobers competitie in Aalten; de competitie duurt tot en met dinsdag 15 december. Deze competitie is een initiatief van voetbalclub De Graafschap met Talentverbinder Elena Kock en Figulus Welzijn. Kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en klassen 1 en 2 van Schaersvoorde kunnen deelnemen aan deze mooie voetbalcompetitie in Aalten.

Tijdens de wedstrijden voetballen de kinderen in echte Graafschapshirts. Het is de bedoeling dat kinderen een team van minimaal 7 en maximaal 11 spelers samenstellen. Dit kunnen klasgenootjes zijn, maar ook buurtvriendjes of vriendinnetjes. De spannende wedstrijden worden gespeelt op de dinsdagen van 14.45 tot 17.00 uur, de ene week op Sportpark Zuid, de andere week op sportpark Villekamp. Om te stijgen in het Graafschap Naobers klassement kan elk team naast de punten bij het voetballen ook punten scoren door maatschappelijke activiteiten en/of klusjes te doen in Aalten. Voorbeelden zijn afval opruimen of tuinwerkzaamheden uitvoeren. Daarnaast kan een team voor extra punten ook workshops volgen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld gezonde voeding, boksen en weerbaarheidstraining.

De Graafschap wil deelnemende kinderen belonen voor hun geleverde prestaties op en buiten het veld. Als team maken zij kans op diverse Graafschap-prijzen zoals wedstrijdballen, een compleet De Graafschap-tenue, wedstrijdkaartjes en misschien wel een echte meet & greet met één van de spelers!

Wie graag wil meedoen met deze leuke competitie, maakt snel een team, met een volwassen leider. De competitie start op 27 oktober, er is plek voor maximaal acht teams, dus wees er snel bij. Aanmelden kan via www.vitaalbad.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het programma. Wie nog geen team heeft, maar wel graag wil deelnemen of wie andere vragen heeft, kan contact opnemen met Michiel Stronks via m.stronks@figulus-welzijn.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant