Logo aaltenvooruit.nl

Het 'Internet of Everything'

Regio - Het Internationaal Netwerkbureau organiseert ook in 2018 weer een aantal bijeenkomsten over grensoverschrijdend zakendoen voor ondernemers in de Achterhoek. De aftrap wordt op donderdag 25 januari a.s. gegeven in Bocholt, met een bijeenkomst over de mogelijkheden van LoRaWAN – een open telecomstandaard – voor ondernemers. Op donderdag 1 maart kunnen ondernemers speeddaten in Hotel Residenz in Bocholt. Tijdens rondetafelgesprekken over diverse onderwerpen wisselen de deelnemers kennis en ervaringen uit.

Het Internet of Things (IoT) is een heet hangijzer in de Industrie 4.0 / Smart Industry. Een van de technologieën voor de communicatie binnen IoT is LoRaWAN, een open telecomstandaard als aanvulling op het klassieke mobiele netwerk. Met deze technologie moet de bereikbaarheid van 'smart things' worden verbeterd. Nederland en Zuid-Korea behoren tot de eerste landen waar LoRaWAN op grote schaal toegankelijk is. In het licht daarvan organiseren het Internationaal Netwerkbureau, de Westfälische Hochschule Campus Bocholt en de gemeente Winterswijk op 25 januari aanstaande de bijeenkomst: 'Nieuwe businessmodellen met LoRaWAN – Internet of Everything'. Aan de hand van best practices horen de deelnemers welke bedrijven in Bocholt nu al gebruik maken van LoRaWAN en hoe grensoverschrijdende samenwerking op technologisch vlak vorm kan krijgen. Sprekers zijn Dr. Horst Toonen (Westfälische Hochschule, Campus Bocholt), Pieter Hoenderken (Het Internet Huis), Jan Kujawa (BEW Bocholter Energie- und Wasserversorgung GmbH) en Patrick Grijsen (Grijsen Park & Straatdesign).De bijeenkomst vindt vanaf 17.30 uur plaats bij Rhiem Branding Solutions GmbH in Bocholt.

Speeddating voor ondernemers

De tweede bijeenkomst vindt op 1 maart 2018 vanaf 17:00 uur plaats in Hotel Residenz in Bocholt. De D-NL business speeddating telt in totaal vijf gespreksrondes met elk twee sprekers die hun licht laten schijnen over de onderwerpen taal & cultuur, marketing & sales, recht, belastingen en personeelsbemiddeling/-uitzending over de grens. Deze bijeenkomst is bedoeld voor Nederlandse en Duitse ondernemers die geïnteresseerd zijn in samenwerkingsmogelijkheden, zaken willen gaan doen over de grens en vragen hebben over de bovengenoemde onderwerpen. Tijdens de bijeenkomst gaan de deelnemers aan ronde tafels met elkaar in gesprek en wisselen tijdens groepsdiscussies kennis en ervaring uit. De rondetafelgesprekken staan onder leiding van verschillende experts zoals Frank Wöbbeking (communicatiebureau mediamixx GmbH), Ton Heebing (Wiggers Ross Advocaten en Belastingkundigen), Alexander Crämer (Strick Rechtsanwälte & Steuerberater), Dr. Johannes Reef (dnl contact), Felix Büdding (Büdding & Weiss Wirtschaftsprüfer), Anees Butt (EUREGIO Personaldienstleistungen) e.a. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 40 personen.

Aanmeldingen en meer informatie op www.internationaal-netwerkbureau.nl.

Over het Internationaal Netwerkbureau

Het INTERREG V-project ‘Internationaal Netwerkbureau‘ bestaat sinds 2016 en loopt nog tot september 2018. Het is een servicepunt voor bedrijven die grensoverschrijdend zaken willen doen. Medewerkers van de lead partners van het project, de gemeente Oude IJsselstreek en de gemeente Bocholt, beantwoorden vragen van ondernemers en regelen op verzoek een kennismakingsgesprek met de matchmaker. Met het project is een bedrag van circa 235.000 euro gemoeid. De helft van de kosten wordt gefinancierd door de EU uit middelen van het subsidieprogramma INTERREG. Extra middelen zijn afkomstig van particuliere ondernemersinitiatieven. Het resterende deel wordt ingevuld in de vorm van manuren door de projectpartners. Het project richt zich specifiek op ondernemers uit de Achterhoek en de aangrenzende regio rondom Bocholt. Actuele informatie over het project is te vinden op www.internationaal-netwerkbureau.nl

Meer berichten

Shopbox