Foto: edgar vieberink

Bax Survivalrun Gendringen haalt NK politie weer naar zich toe

Regio - Op 3 en 4 februari 2018 vindt de BAX survivalrun van Gendringen weer plaats. Vorig jaar had men het NK KSR op ons parcours en was de route wat korter als anders. Dit zorgde voor nieuwe inspiratie en een vernieuwde route. Dit jaar gaan ze die route nog wat verbeteren en proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de deelnemers.

Voor de KSR wordt dit jaar het rondje iets korter met wat meer hindernissen onderweg. Men kreeg wat opmerkingen over lange loopstukken naar en van Restaurant van Hal. Ze maken de route van vorig jaar iets langer voor de MSR. Het MSR parcours zal daardoor anders zijn als de jaren ervoor. De gevreesde stuw-doorwading, en de verzorgingspost in de boerenschuur bij Duitshof komen te vervallen. De lange postmanswalk over de Keizersbeek krijgt een nieuwe plek. Hierdoor wordt het parcours wat compacter, wat minder lange loopstukken door de weilanden en omdat je niet meer door het ijskoude water hoeft zal de kou een minder grote factor gaan spelen voor deelnemers. Men hoopt dus veel deelnemers aan de start te krijgen in deze klasse. De LSR lopers zullen een lus dubbel gaan lopen. Bij het bouwen en bemannen van het parcours roepen ze de hulp in van de omliggende verenigingen Atletico ’73, Ropes en Running, Survival Harreveld, Survival Zelhem en Survival Arnhem. En niet te vergeten de ervaren hindernisbouwers van de sponsor Bruggink&Rougoor. Maar natuurlijk ook alle anderen die zich spontaan aanmelden om op hun vrije dag voor ons, survivalatleten in weer en wind te staan. De organisatie is hen zeer dankbaar!

Voor de JSC lopers zullen er wat kleine aanpassingen plaats vinden maar zal het parcours grotendeels vergelijkbaar zijn. Wel komt er een nieuwe jeugdcategorie bij voor de allerkleinsten, de zogeheten JSC D. Vorig jaar zijn er door het land heen een aantal trials geweest en dit jaar zijn zij ook gevraagd om daar een wedstrijdparcours voor aan te bieden. Dat doet men graag!

NK politie weer terug van weggeweest

Nadat Vlaardingen het NK politie survival heeft vorig jaar heeft georganiseerd, mogen wij dat dit jaar weer op ons nemen. Voorheen was dat op vrijdag maar nu lopen deze deelnemers op zondag over ons parcours. We zullen zorgen voor een mooi, uitdagend en NK waardig parcours met stoere hindernissen van Bruggink&Rougoor. Zij mogen proberen om individueel, als koppel of als team het parcours van 13 km zo snel mogelijk af te leggen. Dit zal voor de minder ervaren survivalatleten afzien worden, maar voor de beter getrainde politie agenten een spannende strijd worden om de begeerde titel.

Publiek

Ook met het publiek houdt men rekening. In de Achterhoek worden heel veel kerkpaden opnieuw aangelegd of weer semi-verhard. Daardoor kan men het publiek een mooie fietsroute langs de hindernissen aanbieden. Zo kunnen ze de lopers makkelijk volgen en aanmoedigen. Deze route wordt natuurlijk ook uitgepijld en er zullen kaartjes beschikbaar zijn voor de supporters en publiek.

Meer berichten