Een vrije trap van Sjoerd te Boekhorst (18) strandt in de Eemdijkse verdediging. Foto: Henri Weikamp

AZSV verliest van Eemdijk in troosteloze ambiance

Algemeen

AALTEN - AZSV heeft de tweede uitwedstrijd op rij verloren. Dit keer was Eemdijk de betere ploeg en de ‘Diekers’ wonnen met 2-0 in een troosteloze ambiance waar de thuisclub uiteraard part noch deel aan had. Door de vernieuwde coronamaatregelen waren er geen toeschouwers welkom op sportpark de Vinken en de donkere wolken en hevige regenval in de tweede helft maakten het trieste plaatje compleet.

Dave de Jong moest redelijk puzzelen, voordat hij een elftal het kunstgras in Bunschoten-Spakenburg op kon sturen. Hij had aanvoerder Freek Mulder (knie), Michael Vaags (knie), Jonathan Goosen (lies), Fabian Mensah (ziek) en Luka ter Haar (lies) niet tot zijn beschikking. Bovendien was Nick van Breugel de hele week ziek geweest en de jonge aanvaller begon daarom op de bank. Daarom posteerde De Jong Niek te Veluwe en Yordi Orriëns in het centrum van de verdediging en op de flanken stonden Bram Rensing en Sebastian Navis. Het middenveld werd gevormd door Erwin Nieuwboer, Kars Vierwind en Sjoerd te Boekhorst, terwijl Joost Rasing, Koray Arslan en Jardell Kruidbos de aanval vormden.

De thuisclub had een weekje verplichte pauze gehad door een Coronageval in hun eigen selectie en ze stonden te trappelen om weer te gaan spelen. Dat was te merken, want ze schoten met veel druk naar voren uit de startblokken. Binnen vier minuten leverde dit succes op. Een snel genomen hoekschop kwam voor de voeten van Jesper van Dalen, die de bal van zeventien meter in de kruising schoot, 1-0. Daarna kwam AZSV ook iets beter in de wedstrijd. De eerste kans was voor Koray Arslan, die doelman Jeroen de Harder passeerde, maar Jeffrey van de Dikkenberg hield hem van scoren af. Kort daarna ging een snelle tegenaanval over Nigel van Zelst naast het doel van Jasper te Kolste. De spits van Eemdijk was in de eerste twee duels van dit seizoen al zes keer trefzeker, waarbij hij alle vijf goals tegen DETO voor zijn rekening nam. Echter in deze wedstrijd was Van Zelst na dit moment nauwelijks meer gevaarlijk. Halverwege de eerste helft kreeg AZSV een aantal kansen op de gelijkmaker. Koray Arslan schoot de bal naast na een steekpass van Jardell Kruidbos en kort voor de pauze kreeg Arslan zijn derde mogelijkheid op aangeven van Kars Vierwind, maar opnieuw ging de bal naast het doel van Jeroen de Harder. Tussendoor had AZSV ook geluk, dat Michel Goossensen een foute terugspeelbal van Yordi Orriëns niet afstrafte. Jasper te Kolste bleef in de één op één overeind ten koste van een hoekschop. Op slag van rust schoot Joost Rasing de bal naast het doel na een mooie pass van Yordi Orriëns.

Meteen in de tweede helft kreeg de thuisclub een tegenslag te verwerken. Doelman Jeroen de Harder verstapte zich en moest zich laten vervangen door Lammert Geert Heek. Eemdijk probeerde met een tweede treffer het duel in het slot te gooien en was daar dichtbij door een schot van Jesper van Dalen. Na zo’n twintig minuten had de thuisclub bijna opnieuw succes met dezelfde ingestudeerde hoekschop, maar dit keer liet Jasper te Kolste zich niet passeren. Vijf minuten daarna kreeg Jardell Kruidbos een goede schotkans na terugleggen van Kars Vierwind, maar zijn inzet werd geblokt. Ook een schot van Kars Vierwind ging naast het doel van de invaller-doelman Heek. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Een schot van Achraf Nejmi stuitte van de borst van Jasper te Kolste en de ingevallen Bas Buimer schoot de 2-0 in de touwen. AZSV probeerde daarna nog de wel de aansluiting te zoeken, gaf meer ruimte weg in de verdediging, maar de thuisclub kon dit niet meer uitbuiten. Eemdijk won derhalve verdiend met 2-0 en AZSV werd teruggeworpen naar de negende plek op de ranglijst. Komende zaterdag komt het nog puntloze ONS Sneek naar sportpark Villekamp in Aalten en daar zal AZSV zonder de steun van haar supporters trachten de drie punten in eigen huis te houden.

Statistieken
Eemdijk-AZSV. 2-0 (1-0). 4. 1-0 Jesper van Dalen. 80. 2-0 Bas Buimer.Scheidsrechter G. Takacs uit Rotterdam gaf geen kaarten.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Sebastian Navis, Niek te Veluwe, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Erwin Nieuwboer, Kars Vierwind, Sjoerd te Boekhorst (81. Nick van Breugel), Jardell Kruidbos (68. Koen Maatkamp), Joost Rasing, Koray Arslan.
Opstelling Eemdijk: Jeroen de Harder (52. Lammert Geert Heek), Zegert Beukers, Jan Pieter Hartog, Freek van Belzen, Sjohn van Gulik, Jesper van Dalen, Achraf Nejmi, Nigel van Zelst (75. Armend Selimi), Jeffrey van de Dikkenberg, Cem ter Burg (62. Bas Buimer), Michel Goossensen.