Progressieve Partij wil duurzaam alternatief N18

Algemeen

AALTEN - Op maandag 5 oktober is de eerste bijeenkomst van de Achterhoekraad na de zomervakantie. De Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo komt samen met Groen Links-fracties met een amendement op het voorstel voor een twee keer tweebaansweg N18 na 2040.

De kans op realisering van een autosnelweg tussen Varsseveld en Eibergen is nagenoeg nihil. Met het amendement willen de indieners een en ander beter uitgezocht hebben. Zij vinden dat er eerst een maatschappelijke kosten-baten analyse en tegelijkertijd een nieuwe mobiliteitsvisie voor de regio wordt opgesteld. In deze visie staan zaken als nieuwe duurzame vervoersvormen, klimaatneutraal openbaar vervoer en snel-fietsen.

Als het amendement wordt aangenomen heeft de Achterhoek Board de mogelijkheid om eerst een gedegen onderzoek uit te voeren naar deze onderwerpen en dan een besluit te laten nemen door de Achterhoek Raad. Tijden zijn veranderd, groen en leefkwaliteit opofferen voor een heel dure weg, is zeker voor een meerderheid van de bevolking allerminst vanzelfsprekend meer. De groene fracties willen voorkomen dat er besluiten genomen worden die niet de beste weg naar de toekomst vormen.

Guido Uland, fractievoorzitter Progressievie Partij: “Wat wij niet willen is zeker € 300 miljoen in een bodemloze put storten, terwijl er veel belangrijkere onderwerpen op ons bordje liggen. Zoals innovatie binnen bedrijven, duurzaamheidsmaatregelen, sociaal domein etc. Daarbij doorkruist een weg zoals nu voorgesteld de eigen gezondheids- en duurzaamheidsdoelstelllingen van de AchterhoekRaad. We zouden graag zien dat partijen niet voor de bühne voorstellen doen, maar reële voorstellen inbrengen die gericht zijn op een mooie regio die vooraan loopt in innovatie, gezondheid, duurzaamheid en groen! We hopen dan ook dat er meer partijen voor dit amendement stemmen om een sterk signaal tegenover het 'oude' denken te zetten. Ons initiatief tot deze wijziging bewijst dat wij terecht worden gezien als de groenste partij van de gemeente Aalten."


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant