Finn en Julian Wubbels openen de nieuwe Spar. Foto: RTV Slingeland
Finn en Julian Wubbels openen de nieuwe Spar. Foto: RTV Slingeland

Spar in oude knopenfabriek geopend

Algemeen

BREDEVOORT – Op woensdag 23 september werd de nieuwe vestiging van de Spar in Bredevoort geopend. Hiervoor is een fraaie nieuwe locatie gevonden, de voormalige knopenfabriek van Dutch Button Works. De nieuwe supermarkt werd geopend door Finn en Julian, de twee zonen van Jorik Wubbels die verantwoordelijk is voor deze Spar-vestiging.

De supermarkt bevindt zich in het deel met de sheddaken van de voormalige fabriek. De ingang bevindt zich aan de zijkant van het complex. Bas Jong, manager operations van Spar Nederland, zei dat Wubbels nu eindelijk de ruimte heeft. “Het oude pand kon echt niet meer.” Wubbels bracht de vorige eigenaar Jos Luiten nog in herinnering, die deze nieuwe fase niet meer heeft mee kunnen maken. Hij was nog wel betrokken bij de start.

De planvorming startte in 2014, toen bleek dat de bestaande plannen voor het terrein waarop de fabriek was gevestigd waren mislukt. Dit leidde tot een totaal andere aanpak voor het gebied rondom de oude fabriek. Ernst Jan Heijnen van Heijnen vastgoed nam initiatief om de knopenfabriek, waarvan de bedoeling was dat die gesloopt zou worden, te behouden. Hij dacht aan een invulling met woningbouw en de Spar-supermarkt, die al jaren behoefte had aan meer ruimte.

Het duurde even voordat alles rond was, maar sinds donderdagmorgen 8.00 uur kunnen de klanten terecht in de ruime nieuwe supermarkt. Daarin is het oude bazenhok, het kleinste kantoor van Nederland, behouden. Aan de achterkant van het pand bevinden zich ramen, waarin de geschiedenis van de fabriek is verbeeld. De verbouwing van de voorkant tot woningen is nog volop gaande.

De zonen van Jorik Wubbels openen de nieuwe supermarkt. Foto: RTV Slingeland

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant