Namens de buurtvereniging werd voorzitter Henk Groot Roessink in het zonnetje gezet. Foto: Eva Schipper
Namens de buurtvereniging werd voorzitter Henk Groot Roessink in het zonnetje gezet. Foto: Eva Schipper

Henk Groot Roessink in de bloemetjes gezet

Algemeen

AALTEN - Het zou een bijzonder jaar worden voor buurtvereniging Lichtenvoordsestraatweg. En dat werd het ook! Maar het bijzondere zat hem niet in de feestelijkheden die vanwege het 30-jarig jubileum gepland waren, maar, net zoals in de rest van de wereld, in de uitbraak van het coronavirus. Alle activiteiten tot nu toe zijn geannuleerd en zullen, zo is de verwachting, nog wel een poos vooruitgeschoven worden. Als goedmakertje hebben alle gezinnen die lid zijn van de buurtvereniging namens het bestuur en de activiteitencommissie een boeketje bloemen gekregen. Voor de kinderen is er een tegoedbon voor een ijsje bij gedaan.

Dertig jaar geleden zat een aantal bewoners van de straat in een schuurtje gezellig bij elkaar na het zetten van een meiboom, bij wat nu autobedrijf Jawi is. Naarmate de gezelligheid toenam werden er plannen gesmeed om een buurtvereniging op te richten. Niet lang daarna werd het woord bij de daad gevoegd en werden de andere bewoners uit de straat uitgenodigd om ook lid te worden. Degene die bij de voorbereidingen de meeste inbreng had qua ideeën, werd gelijk aangewezen als voorzitter. En dat was Henk Groot Roessink. Opmerkelijk is dat de vereniging sinds de oprichting nog maar één voorzitter heeft gekend en dat is dus al dertig jaar Henk. Op basis van met name zijn sociale en actieve inbreng, is de buurtvereniging gevormd tot wat het nu is. Zo’n 30 gezinnen zijn lid en velen daarvan nemen regelmatig deel aan allerlei activiteiten gedurende het jaar. Daarbij wordt voortdurend getracht om de activiteiten af te stemmen op de diverse leeftijdsverschillen en gezinssamenstellingen. Zo is er een kindermiddag, een gezellig zomerfeest , een sinterklaasviering bij Partycentrum ‘t Noorden en in januari een nieuwjaarsvisite. Als er iemand een langere periode ziek is of in het ziekenhuis heeft verbleven, wordt er namens de buurtvereniging een passende attentie bezorgd. En bij elk gezin wordt er een traditionele krentenwegge afgeleverd, als er gezinsuitbreiding heeft plaatsgevonden.

Dit jaar waren er plannen om extra aandacht aan het jubileum te geven, maar vanwege de coronacrisis is hier weinig van terecht gekomen. Het bestuur en activiteitencommissie hebben daarom besloten om toch een kleinigheidje bij de gezinnen te bezorgen. Mede dankzij een bijdrage van Flauwers by Laura werd deze geste met enthousiasme en waardering ontvangen.

De fraaie boeketjes voor elk van de gezinnen die lid zijn. Foto: Eva Schipper

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant