Eric Wichgers (links) en Anton Stapelkamp luisteren naar Elisabeth Kroesen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Eric Wichgers (links) en Anton Stapelkamp luisteren naar Elisabeth Kroesen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Kapschuur bij Belevingsboerderij De Ahof 'opengeknipt'

Algemeen

AALTEN - De nieuwe kapschuur bij Belevingsboerderij De Ahof in Aalten is officieel geopend. Dat gebeurde door het gezamenlijk doorknippen van een lint door vertegenwoordigers van de organisaties en vrijwilligers die betrokken waren bij de realisatie van de schuur, en die er straks gebruik van gaan maken. De schuur herbergt stal- en werkruimte, een keukentje en een toiletgroep, en werd door bouwers en gebruikers gezamenlijk 'opengeknipt'.

Vrijdagmiddag even na twee uur heet Eric Wichgers, directeur van Figulus Welzijn, de aanwezigen welkom, in het bijzonder burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Aalten en de loco-burgemeester Elisabeth Kroesen van de Stadt Bocholt. Burgemeester Stapelkamp memoreert dat De Ahof na de Oude Helenakerk op de Markt waarschijnlijk het oudste gebouw van Aalten is. Hij noemt de Ahof 'een plek waar iedereen thuis is, welkom is'. "Er wordt op vele manieren geprobeerd om iedereen mee te laten doen. Dat maakt het tot een mooie warme plek. Ik feliciteer jullie met deze mooi kapschuur, die naast gemeentelijke en provinciale subsidie ook met succes een beroep deed op een bijdrage vanuit Europa, dankzij de grensoverschrijdende samenwerking. Heel fijn dat de 'stellvertretende Bürgemeisterin', de locoburgemeester van de Sadt Bocholt, Elisabeth Kroesen, hierbij aanwezig is. Ik hoop van harte dat er vaak en goed gebruik gemaakt wordt van deze schuur!", aldus Stapelkamp.

Elisabeth Kroesen prijst in haar toespraak de samenwerking over grenzen heen, en de inspanningen om verschillende generaties en doelgroepen mee te laten doen. Ze vertelt dat ze sinds anderhalf jaar een kleinkind heeft en zeker van plan is om met haar kleinkind regelmatig een bezoekje aan De Ahof te brengen.

Vervolgens wordt Figulus Welzijn verrast met een symbolische cheque van de Rotary, met daarop een bedrag van 1500 euro. Voorzitter Stefanie Krause: "We kiezen jaarlijks een lokaal doel om te steunen van uit ons Naoberfonds, en omdat er op De Ahof samenwerkend met de buren zo hard gewerkt wordt om iedereen een kans te bieden om mee te doen, vinden we dat De Ahof deze bijdrage voor de kapschuur van harte verdient. Namens de bouwers van de schuur feliciteert Willem Stoelhorst van het gelijknamige schildersbedrijf iedereen met de fraaie schuur.

Vervolgens worden vertegenwoordigers van alle betrokkenen voorzien van een schaar om allemaal samen - natuurlijk op anderhalve meter van elkaar - het lint door te knippen en zo de kapschuur officieel te openen. Iedereen krijgt daarna gelegenheid om een kijkje te nemen in de kapschuur - waar de komende tijd de afwerking van binnen wordt afgerond - en ook kan men terecht in de bijenstal van de NBV afdeling Aalten.

De kapschuur van De Ahof. Foto: Frank Vinkenvleugel
Stefanie Krause toont de cheque van de Rotary aan Eric Wichgers. Foto: Frank VInkenvleugel
Een van de bewoners van belevingsboerderij De Ahof: een wandelend blad. Foto: Frank Vinkenvleugel
De net voor de zomer geboren alpaca drinkt bij zijn moeder. Foto: Frank Vinkenvleugel
Eén van de medewerkers aan de openingshandeling. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ook de bouwers werkten mee aan het openknippen van de kapschuur. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ook namens de bijenhouders werd er geknipt. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ook deze vrijwilliger hielp met openknippen van de schuur. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant