Mees Prinsen in actie op het NK. Foto: Harry van 't Veld
Mees Prinsen in actie op het NK. Foto: Harry van 't Veld

AVA'70-atleet Mees Prinsen pakt fraai zilver op NK

Algemeen

AALTEN - Maandenlang heeft hij er naar toe gewerkt: NK Atletiek. AVA`70-atleet Mees Prinsen kwam uit op het onderdeel speerwerpen.

De 18-jarige krachtpatser uit Varsseveld trof op atletiekbaan Schothorst in Amersfoort een groep ijzersterke tegenstanders en wist van tevoren dat het zeker geen gemakkelijke opgave zou worden om in de prijzen te vallen. Speerwerpen is immers een uiterst complex atletiekonderdeel, waar bij een goede uitvoering alles tot in de details moet kloppen.

Prinsen ging behouden van start en gebruikte de eerste worp vooral om een afstand neer te zetten en langzaam in de wedstrijd te groeien. Dit bleek een uitstekende keus te zijn, want bij elke beurt landde de speer wat verder. De vijfde poging bleek veruit de beste te zijn en met een schitterende afstand van 62,62 meter, scoorde Mees uiteindelijk een fraaie tweede plek. De AVA`70-atleet was uiteraard dolblij met de zilveren medaille en de verbetering van zijn persoonlijke record met maar liefst 4,50 meter. Toch toonde hij zich niet helemaal tevreden over de worp en dit tekent ook wel weer de ambities van Prinsen. Echter, bij hem zal ook absoluut de tevredenheid overheersen over het bereiken van de podiumplek op het NK, want dit kan zeker gezien worden als een prachtige beloning voor maandenlang keihard trainen op de atletiekbaan en in het krachthonk van AVA'70.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant