AZSV loopt tegen zeperd op in Volendam

Algemeen

AALTEN - AZSV heeft een flinke zeperd opgelopen in de derde competitiewedstrijd van het seizoen. Na twee overwinningen op rij werd het team de eerste helft in Volendam totaal verslapen en keek de formatie van Dave de Jong bij rust tegen een 4-1 achterstand aan. In een beter tweede bedrijf kwam AZSV dichterbij maar verloor het toch met 5-2 en staat het weer met beide benen op de grond.

De Aaltenaren waren voor de pauze niet in goeden doen. Binnen twaalf minuten keken de roodwitten tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Pieter Kroon en Stan Veerman. Kroon krulde de bal fraai in de verre hoek na acht minuten en vier minuten later verlengde aanvoerder Veerman een vrije trap met hoofd die via de binnenkant van de paal in het doel kwam.
Het eerste wapenfeit van AZSV kwam na een kwartier van Nick van Breugel, maar het schotje was geen probleem voor doelman Rick Heuvel. In de laatste zeven minuten voor de pauze vielen de goals als rijpe appels. Jasper te Kolste tikte een schot van Azeddine Sout voor de voeten van Jeffrey Veerman, die de bal in het lege doel kon tikken, 3-1. Vier minuten later scoorde Jardell Kruidbos uit het niets de 3-1 na een verre ingooi van Niek te Veluwe, maar lang kon AZSV daar niet van genieten want 60 tellen later kopte Jens Kras de bal van dichtbij uit een hoekschop achter Jasper te Kolste, 4-1.

In de pauze wisselde Dave de Jong Koray Arslan en bracht de herstelde Joost Rasing en binnen tien minuten scoorde Kars Vierwind fraai de 4-2. Hij krulde net als Pieter Kroon de bal van de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. Een minuut later kreeg Nick van Breugel een 100% kans op de 4-3, maar hij schoot te zacht in en Rick Heuvel hield zijn ploeg op de been. AZSV speelde nu veel gretiger en drukte de thuisclub terug. Een kwartier voor tijd had scheidsrechter van Kommer uit Leiden de bal op de stip kunnen en misschien moeten leggen. Nick van Breugel de tikte de bal goed door, die door een Volendammer met de hand werd tegen gehouden, maar de leidsman zag er geen strafschop in. Daarna kreeg de thuisclub nog meer ruimte en negen minuten voor het einde scoorde Jens Kras op aangeven van invaller Eric Tol de 5-2 en was het duel beslist. In de slotfase waren er nog kansen aan beide zijden en had er ook nog een tennisuitslag op het scorebord kunnen komen.

Voor AZSV is uithuilen en snel vergeten. Volgende week zaterdag wacht Urk, dat met opgestroopte mouwen naar Aalten zal afreizen.

Statistieken
RKAV-Volendam-AZSV 5-2 (4-1). 8. 1-0 Pieter Kroon. 12. 2-0 Stan Veerman. 38. 3-0 Jeffrey Veerman. 42. 3-1 Jardell Kruidbos. 43. 4-1 Jens Kras. 54. 4-2 Kars Vierwind. 81. 5-2 Jens KrasScheidsrechter B. van Kommer uit Leiden gaf een gele kaart aan Jardell Kruidbos en Yordi Orriëns van AZSV en aan Stan Veerman en Gerry Schilder van RKAV Volendam.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Michael Vaags, Yordi Orriëns, Sebastian Navis (72. Freek Gesthuizen), Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer (63. Sjoerd te Boekhorst), Jardell Kruidbos, Nick van Breugel, Koray Arslan (46. Joost Rasing).
Opstelling RKAV Volendam: Rick Heuvel, Sonny Tol (55. Stef Schokker), Stan Veerman, Wessel Stuyt, Azeddine Sout, Pieter Kroon, Jens Kras, Gerry Schilder, Marco Speijk, Jeffrey Veerman (72. Eric Tol), Daan van Baarsen (81. Iwan Tol).