Meteen al volop belangstelling. Foto: PR
Meteen al volop belangstelling. Foto: PR

Jeu de boules spelen op Sportpark Zuid

Algemeen

AALTEN - Op zaterdag 19 september zijn de nieuwe Jeu de Boulesbanen op Sportpark Zuid door wethouder Hans te Lindert geopend. De banen zijn aangelegd door een burgerinitiatief. Gerard Derksen heeft voldoende liefhebbers gevonden die zijn burgerinitiatief wilden ondersteunen. Via het Naoberfonds zijn de middelen aangevraagd om de banen aan te kunnen leggen.

De doelstelling van het Naoberfonds sluit goed aan bij de doelstellingen van Sportpark Zuid: Het Naoberfonds wil de inwoners van de gemeente Aalten het vertrouwen, maar ook de middelen en de verantwoordelijkheid geven om zelf hun steentje bij te dragen aan het welzijn en de dienstverlening in hun buurt, wijk, dorp of stad met het doel om inwoners zo lang mogelijk zelfredzaam te laten zijn, in hun eigen wijk, dorp of stad te kunnen laten wonen en/of deel te kunnen laten nemen in de maatschappij.

Op Sportpark Zuid zijn inmiddels meerder maatschappelijke organisaties actief. Laborijn, Estinea, de BSO, fysiotherapie, Hybride Onderwijs van het Graafschapcollege, CC Schaersvoorde. Ook heeft Sportpark Zuid samenwerking gezocht met de ouderenbonden in Aalten. Afgelopen maand is in de folder van de ouderenbonden bekendheid gegeven aan de nieuwe jeu de boulesbanen op Sportpark Zuid.

Afhankelijk van de belangstelling om de baan te gebruiken zullen er tijdstippen worden gekozen waarop de jeu de boulesbaan open is en de materialen beschikbaar zijn. Ook is dan de kantine open voor een kopje koffie of thee. Sportpark Zuid denkt aan de maandagmorgen, de woensdagmorgen en/of de donderdagmorgen. Ook is er al een groep voor de donderdagavond. Naar behoefte kan gekeken worden of andere tijden haalbaar zijn.

De banen, die in het voorjaar al zijn aangelegd zijn inmiddels voorzien van verlichting. Via fondsenwerving wordt nog geprobeerd om banken en verdere aankleding te organiseren. Op dit moment is er nog de wens voor vaste banken (in de schaduw van misschien een mooie boom) en fleurige aankleding.

Wie zin heeft om een keer te komen om jeu de boules te spelen, kan natuurlijk gewoon een keer langskomen, maar mag ook vooraf contact opnemen met Sportpark Zuid op nummer 06-20706492 (secretaris Sportpark-Zuid).

Wethouder Hans te Lindert opende de banen. Foto: PR
Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant