De routekaart van Bredevoort Schittert On Tour. Foto: PR
De routekaart van Bredevoort Schittert On Tour. Foto: PR

Bredevoort Schittert On Tour

BREDEVOORT - Bredevoort Schittert on tour op 25, 26 en 27 september.

BREDEVOORT - Bredevoort Schittert on tour op 25, 26 en 27 september.

Zoals eerder vermeld, heeft Bredevoort Schittert dit jaar een coronaproof editie; een verlichte autoroute door de prachtige omgeving van Barlo, het Klooster, Bredevoort en de Haart. De route is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Barlo’s Belang, Kloosters Belang, Haarts Belang en Bredevoort Schittert, met de niet te missen medewerking van inwoners en aanliggende bedrijven. De route is te zien op de kaart, die bij dit bericht is geplaatst, maar is ook te vinden op de website en door bijgevoegde QR-code te scannen.

De route is nu al prachtig en de sfeervol aangelegde verlichting kan de schoonheid van de aanliggende boerderijen, huizen, tuinen en objecten alleen maar meer versterken. Zelfs op deze korte termijn, is het de bouwgroepen, het decoteam van Bredevoort Schittert, bedrijven en de aanwonenden gelukt om hun creatieve ideeën tot uiting te brengen. De route voert langs tal van verschillende decors. Er zijn onderweg twee prijsvragen te vinden. Eén ervan is te vinden op de muur van Goudsmid Atelier Elcerlyck. Hierbij is een korte film te zien, waaruit het antwoord op de vraag 'Welke twee ambachten ziet u en geef aan hoe deze twee bedrijven heten' te vinden is; dat kan worden gemaild naar info@elcerlyck.nl. De prijs is een cadeaubon van 100 euro.

Binnen de huidige regelgeving is het gelukt om ook de inwendige mens tevreden te kunnen stellen. Zo zal Restaurant Beneman aan de Ooievaarsdijk te vinden zijn, heeft Café Misterpoort Coffee-to-go en sluit de route af bij Steakhouse Vivaldi waar er desgewenst ruimte is voor een afsluitend hapje en drankje. Daarnaast voert de route langs Brasserie ’t Grachthuys, Stadsbrouwerij de Borghman, Boutique hotel & brasserie de Heerlyckheid, Museumcafé de Zwaan, Restaurant Bertram, Eetcafé Misterpoort en Boekencafé en culturele duizendpoot de Koppelkerk. Mocht men hier voor of na de route een bezoekje willen brengen, dan kan men het best contact opnemen met de betreffende bedrijven om een plekje te reserveren.

Om deze speciale editie in goede banen te kunnen leiden, vraagt de organisatie de deelnemers om zoveel mogelijk in de auto te blijven, de algemeen geldende verkeersregels en coronamaatregelen op te volgen, stilstaan op de route te vermijden en gezond verstand te gebruiken. De route te voet of op de fiets volgen is niet toegestaan en zorgt voor zeer onveilige situaties.

Een vrije gift is welkom; daarvoor is wel contant geld nodig.

Starten kan tussen 19.00 en 21.00 uur op de Markerinkdijk 18 in Barlo, aan te rijden via de Lichtenvoordsestraatweg, via de rotonde N318 bij Partycentrum ‘t Noorden, Aalten, Het eindpunt is Steakhouse Vivaldi, Haartweg 2 in Miste, bijna op de grens met de Haart.


www.bredevoortschittert.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden