Rechts Jonathan Crispijn (foto: Jannick Hamberg), Christian Pielich (linksboven0 en Paul Schoolderman. Foto's: Pacale Drent
Rechts Jonathan Crispijn (foto: Jannick Hamberg), Christian Pielich (linksboven0 en Paul Schoolderman. Foto's: Pacale Drent

Stand up comedy bij SETZ Huiskamer

Try out van ervaren en aanstormende talenten

AALTEN – Setz Huiskamer presenteert een bijzondere happening: een stand up comedy show. Cabaretiers van Playground Comedy brengen een avondvullend programma vol grappen, grollen, sketches en interactie, gepresenteerd door een ervaren Master of Ceremony (MC). Dolf Setz zegt: “We willen een klein corona-proof gezelschap leuke theatervoorstellingen bieden. Op zaterdag 3 oktober om 20.30 uur trappen we af met de primeur!”

Bekende en onbekende cabaretiers, ervaren rotten en aanstormende talenten, maken op zaterdag 3 oktober hun opwachting bij SETZ Huiskamer in Aalten. Mensen die een gezellig avondje willen lachen komen bij SETZ volledig aan hun trekken. Meerdere artiesten staan op de planken en zorgen voor veel hilariteit en interactie. Dolf Setz vertelt desgewenst: “Hoe we hierop kwamen? Nou, we ontvingen een e-mail van Playground Comedy met het voorstel om een soort theater-café te creëren voor de try-outs van artiesten. Zij willen dolgraag optreden maar door coronamaatregelen is dat erg lastig. Wij hebben hier de grote zaal, door de coronamaatregelen, vrijwel zonder agenda. Dus we dachten, we gaan dit gewoon proberen! Wij bieden cabaretiers een podium en onze gasten kunnen een avondje lachen in een knusse setting!”

De grote zaal bij SETZ Huiskamer wordt omgetoverd tot theater, het podium wordt in de breedte van de zaal opgebouwd voor de grote ramen, alle bezoekers kunnen zo de shows goed volgen. “We zetten tafeltjes uit elkaar om voldoende afstand te houden, wat zoutjes op tafel, een biertje of flesje wijn erbij, alle gasten krijgen zitplaatsen. We hebben plek voor zo’n dertig bezoekers”, aldus Dolf Setz. Hij vervolgt: “Het is iets nieuws, iets anders. We willen onze gasten een mooie theatershow vol humor presenteren. Gasten kunnen op een laagdrempelige manier, de entree is slechts vijf euro, genieten van bekende en onbekende comedians die hun try-out show brengen. Een ervaren MC kletst de avonden aan elkaar en kondigt de artiesten aan.”

Op de eerste stand up comedy show, die bij SETZ wordt gehouden, treden acht cabaretiers op, onder andere Cristian Pielich, Paul Schoolderman en Jonathan Krispijn maken hun opwachting in Aalten. De show van Cristian Pielich is sterk autobiografisch, ook spot hij graag met de werkelijkheid. Pielich begon met optreden in de vorige eeuw, hij trad door heel Nederland op. In 2003 won hij de Cabakar publieksprijs. Paul Schoolderman uit Utrecht heeft een geëngageerde kijk op het leven en rekent graag af met de hypocriete samenleving, zowel links als rechts krijgt wat om de oren. Als oud-docent weet hij de machteloosheid van een onderwijzer perfect naar voren te brengen. Jonathan Krispijn uit Utrecht kan zowel cynisch als gevoelig uit de hoek komen. Hij deelt zijn lief en leed op het podium aan de hand van zijn autobiografische verhalen. Tijdens zijn act komen meerdere jeugdherinneringen aan bod, maar ook zijn huidige belevenissen, soms hard, soms intiem en ontroerend.

Reserveren voor deze avond vol humor is – vanwege coronaregels – verplicht, dat kan telefonisch 0543-472932, per e-mail, dolf@setz.tv of bij SETZ aan de bar. De eerste stand up comedy-avond is op zaterdag 3 oktober, aanvang 20.30 uur. SETZ Huiskamer is te vinden aan Plein Zuid 12, Aalten. Entree: 5 euro. Er is plaats voor dertig gasten, wie zeker wil zijn van een plek dient snel te reserveren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden