AD'69 wint van Bredevoort (1-4) en bekert door

Algemeen

AALTEN - AD '69 speelde zondag in Bredevoort de derde poulewedstrijd in de bekercompetitie, uit in Bredevoort tegen de gelijknamige voetbalvereniging. De wedstrijd eindigde in een vrij eenvoudige overwinning van 1-4. Dat betekent dat AD '69 een ronde verder is in de bekercompetitie.

Even een schrikmomentje van AD'69 1 in de bekerwedstrijd uit tegen Bredevoort na 10 minuten toen een hoge voorzet van Bredevoort voor het doel van AD"69 door doelman Ikink verkeerd beoordeeld werd en weer voor het doel gekopt werd, waar een Bredevoort-speler - geheel vrij gelaten - de 1-0 kon laten aantekenen. Daarna was het AD'69 dat de klok sloeg. Keeper Ikink had nauwelijks wat te doen en AD"69 liet de bal goed rondgaan. Enkele minuten na de 1-0 achterstand schoot Justin Grijsen de bal hard onder in de hoek en tekende voor de gelijkmaker. AD'69 bleef sterker en Bredevoort was niet bij machte iets daar tegenover te zetten. AD'69 scoorde echter niet. Kansen waren er te over en voordat Jens Bent na 35 minuten hard de 1-2 in het doel schoot had AD'69 al vele doelpunten meer kunnen maken. Tot de rust bleef het 1-2.

Na rust had AD'69 gewisseld en ook Bredevoort wisselde. Maar veel veranderde er in het spelbeeld niet. AD’69 bleef heersen , maar het duurde nog tot de 72ste minuut voordat Dylan Bauhuis AD'69 naar 1-3 schot. Niet omdat AD'69 niet door de achterhoede van Bredevoort kon komen maar het verzuimde de kansen af te maken. AD'69 wisselde door maar bleef sterker en enkele minuten later scoort Justin Grijsen de bal hard binnen uit een voorzet van Dylan Bauhuis. Hier bleef het bij ondanks opnieuw vele kansen die allemaal gemist werden.

AD'69 ontvangt zondag GWVV voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Aanvang 14.00 uur