In de avondkoelte fietsen naar ‘t Goor

Aandacht voor droogte en herinrichting nieuwe natuur

AALTEN-BREDEVOORT - De zomeravondfietstochten die de Progressieve Partij deze zomer organiseert trekken veel belangstelling. Zo fietsten tegen de vijftig deelnemers vanuit Dinxperlo en Aalten afgelopen woensdag naar de eko-boerderij van Erik Ormel en Ellen te Winkel. Ze werden verrast door de aaibare jerseykoeien die de groep fietsers nieuwsgierig omsingelden. En natuurlijk door de heerlijke kaas.

Op woensdag 12 augustus is alweer de laatste zomerfietstocht in de avondkoelte. Doel is ’t Aaltens Goor. Bestemd voor iedereen: thuisblijvers en toeristen, van alle gezindten. Met als toepasselijk thema: droogte. Vertrek om 19.00 uur vanaf de Markt in Aalten.
Toepasselijk thema is de droogte die in deze periode heerst na de natte winter en het vroege voorjaar. De gele, verdorde weilanden en bermen zijn de zichtbare tekenen.
Klimaatverandering maakt maatregelen tegen droogte steeds urgenter. In dit gebied is Waterschap Rijn en IJssel verantwoordelijk voor het waterbeheer. Tijdens de fietsexcursie geeft ing. Jan Polman, beleidsadviseur watersysteem van het Waterschap een kijkje in de wereld van droogte en waterbeheer.

Vlonder
De bestemming van deze avond is bijzonder: de nieuw aangelegde vlonder in de omgeving Boterdijk/Goordijk in het Aaltens Goor. Waterschap Rijn en IJssel is een van de partners in het omvangrijke natuurherstelproject in het Aaltens Goor. Dat project heeft alles te maken met het waterbeheer en het ontwikkelen van nieuwe natuur. In september wordt het project opgeleverd en officieel overgedragen, maar al op woensdag 12 augustus kunnen de deelnemers aan de fietsexcursie de resultaten zien.
Vooraf aanmelden, voor 11 augustus op e-mail raadslid.ediepenbroek@aalten.nl. Bij de start, onderweg, in het natuurgebied en op de vlonder worden de RIVM-richtlijnen gevolgd. Deelname en koffie of thee gratis. Voor mensen die niet mee kunnen fietsen is het ook mogelijk om aan te sluiten direct bij het Aaltens Goor. Maar ook zij moeten zich opgeven. Dan kan een afspraak worden gemaakt over het vertrekpunt.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden