Het Magispad. Bettina Vreeman
Het Magispad. Bettina Vreeman

Gängeskes-tochten vinden weer plaats

AALTEN - De rondleidingen door de prachtige Aaltense Gängeskes gaan weer beginnen. De eerste rondleiding onder leiding van een gids is zaterdag 1 augustus. De wandeling begint om 14 uur.

Voor een veilige wandeling houdt men zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent ook dat de groepen klein zijn. Bij veel deelname is een tweede gids beschikbaar. Reserveren is verplicht en dat kan telefonisch via 0543-473052 of via info@vvvaalten.nl of bij de balie.

De gids wacht de deelnemers buiten op, op het plein voor de ingang van het Nationaal Onderduikmuseum. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname kost 5 euro per persoon. De volgende wandelingen zijn: 15 augustus, 5 september en 19 september.

Groepen en op locatie
Groepen kunnen de wandeling, onder begeleiding van een gids ook op afspraak maken. Tevens kan de wandeling op locatie ‘gewandeld’ worden. Via beelden wordt u door de Gängeskes geleid. Dit geldt ook voor de Parelroute. Deze prachtige route is alleen te wandelen met gids en vooral interessant voor mensen die Aalten kennen. Ook kan men kennismaken met een nieuwe route: 'Historisch Centrum Aalten'. Deze route is alleen op locatie te bekijken.

Voor kinderen is de Gängeskes Junior beschikbaar. Speurend met opa Jan, Cato en Kees maken de kinderen een speurtocht door het dorp. Deze route is alleen op papier verkrijgbaar. Het mooi geïllustreerde boekje is verkrijgbaar bij VVV Aalten. Geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Meer informatie over de wandelingen is verkrijgbaar bij het VVV agentschap Aalten, tel. 0543 473052. VVV en Nationaal Onderduikmuseum zijn geopend op dinsdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur en woensdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur.


www.vvvaalten.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden