'Toiletpapier, stoffen maskers, thuisblijven?'

BOCHOLT - Het Bocholter Stadsmuseum is geïnteresseerd in de verhalen van Bocholt en zijn Nederlandse buren: "Wat was voor u het meest bijzondere aan de corona-periode? Toiletpapier, stoffen maskers, thuisblijven? Hoe hebt u de beperkingen ervaren? Wat heeft u vooral ontroerd en wat is er voor u veranderd", vraagt Lisa Merschformann, de directeur van het Stadsmuseum. Er is een speciale tentoonstelling gepland.

Sinds medio maart domineert de corona-pandemie het privé-, openbare en culturele leven. Ook de naburige contacten aan de Duits-Nederlandse grens zijn door corona beperkt. "Het Stadsmuseum ziet het als taak om de diverse, creatieve en individuele getuigenissen van deze pandemie te verzamelen en vast te leggen, zodat de kennis van deze cruciale tijd ook voor toekomstige generaties beschikbaar is", legt Merschformann uit. Daarom lanceert het Stadsmuseum nu een inzamelingsactie. "We kijken uit naar expressieve foto's, tekeningen, objecten, zelfgemaakte voorwerpen, verhalen en anekdotes die vertellen over de huidige corona-pandemie in onze stad."
Er wordt een speciale tentoonstelling samengesteld, die zich richt op de burgers van Bocholt en hun zeer persoonlijke weg door de crisis.
Geïnteresseerden kunnen hun ervaringen en foto's tot 9 augustus er e-mail sturen naar de museumdirecteur lisa.merschformann@mail.bocholt.de. Objecten kunnen na een beveiligde telefonische registratie worden ingeleverd bij het museum.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden