Joop Wikkerink overhandigt de Beeldende Box aan Karin Droppers. Werner Menkehorst, assistent regio manager Careaz (links) en Harry ten Brinke, projectleider kijken toe. Foto: Frank Vinkenvleugel
Joop Wikkerink overhandigt de Beeldende Box aan Karin Droppers. Werner Menkehorst, assistent regio manager Careaz (links) en Harry ten Brinke, projectleider kijken toe. Foto: Frank Vinkenvleugel

Wethouder Wikkerink overhandigt eerste Beeldende Box

DINXPERLO - Op maandag 20 juli bezocht wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten woonzorgcentrum Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo. Hier overhandigde hij namens Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek de eerste Beeldende Box in de gemeente Aalten.

Door de coronacrisis zijn juist de ouderen extra hard getroffen. Veel van wat kleur geeft aan hun dagelijks leven is weggevallen. Met name de ouderen met dementie dreigen in de vergeethoek te geraken. Activiteitenbegeleiders van woonzorgcentra gaven aan dat ze dringend behoefte hebben aan nieuwe, kunstzinnige ideeën voor deze specifieke groep. Gelukkig hebben Achterhoekse kunstenaars veel in huis en op verzoek van Lang Leve Kunst van de Gruitpoort en Boogie Woogie Cultuurcentrum hebben zij tal van kleine opdrachten ontwikkeld. Zo is de Beeldende Box ontstaan, een doos boordevol beeldende opdrachten en materialen om, samen met begeleiders, deze zomer creatief aan de slag te gaan.
De Gruitpoort en Boogie Woogie zijn beiden actief binnen de themalijn participatie van het pact waarbij kunst- en cultuuractiviteiten worden ingezet om welzijn te bevorderen. Hierbij zijn vele vrijwilligers betrokken.

Wethouder Wikkerink bedankte de medewerkers van Careaz Dr. Jenny voor hun grote inzet in de afgelopen periode. Hun inspanningen hebben ervoor gezorgd dat ouderen in de zorginstelling maar ook daarbuiten, onder andere via de dagzorg, de moeilijke tijd op het hoogtepunt van de coronacrisis goed zijn doorgekomen. Ook gaf de wethouder aan dat het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek en daaraan gelinkt Lang Leve Kunst belangrijk werk verricht want kunst- en cultuuractiviteiten vergroten welzijn en gezondheidsbeleving van ouderen. Hierin spelen de Achterhoekse kunstenaars een cruciale rol.
Welzijn wordt ook bevorderd door intermenselijke contacten. Het Cultuur- en Erfgoedpact hoopt binnenkort weer te kunnen starten met scholenprojecten waarbij verbinding tussen generaties een van de speerpunten is.
Met veel plezier overhandigde Joop Wikkerink de Beeldende Box aan de medewerkers van Careaz Dr. Jenny die blij waren met deze box vol met aan de zomer gerelateerde activiteiten.
Binnenkort deelt het Cultuur- en Erfgoedpact in alle Achterhoekse gemeenten de Beeldende Box uit aan de woonzorgcentra, 70 boxen totaal! Het project de Beeldende Box is mogelijk dankzij het Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK en het Oranjefonds.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden