Vrijwilligers aan het werk aan de supporterskantine van De Graafschap. (foto: Roel Kleinpenning)
Vrijwilligers aan het werk aan de supporterskantine van De Graafschap. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Nieuwe kantine voor Superboeren

Achter de Spinnekoptribune op het inmiddels befaamde Spinnekopplein is een nieuwe supporterskantine gebouwd van ongeveer 750 vierkante meter. Onder andere een rommelmarkt op zaterdag 30 december moet zorgen voor broodnodige financiële inkomsten om de kantine te voltooien.

DOETINCHEM - Het is een groot verschil wanneer de nieuwe kantine vergeleken wordt met het oude, veel te kleine en gedateerde supportersonderkomen. Ben Roelofs werd vanuit verschillende geledingen binnen De Graafschap gevraagd om na te gaan of een nieuwe kantine haalbaar zou zijn.

"Vooraf weet je dat het veel geld gaat kosten wanneer alles gedaan moet worden door vakbedrijven. Om het wel haalbaar te maken ben ik een maand lang op mijn fiets rond geweest om sponsoren binnen te halen. Van het één kwam het ander en zo kwam ik aan tafel te zitten met Mark Nederlof van kozijnenspecialist Westerveld & Nederlof. Op dat moment wist ik dat het zou gaan lukken en er geen weg meer terug was', vertelt de trots lachende vrijwilliger Roelofs, die de laatste maanden bijna dag en nacht op De Vijverberg vertoeft.

Roelofs is trots op het onderkomen zoals het er nu binnen korte tijd al staat. "Zonder de inzet van veel vrijwilligers en sponsoren die materialen voor weinig of niets beschikbaar stellen hadden we dit niet van de grond gekregen. Er zijn supporters die niet alleen iedere zaterdag helpen, maar ook op doordeweekse dagen."

Rommelmarkt
Gerrit Kornegoor, ook vrijwilliger bij De Graafschap, kwam met het idee om een rommelmarkt te organiseren. "Omdat er nog een behoorlijk fors bedrag nodig is om de kantine te voltooien ontstaan er allerlei spontane ideeën om geld binnen te halen. De rommelmarkt is er ook zo één. Op deze manier willen we toch beetje bij beetje het geld inzamelen dat nodig is." Waarna Kornegoor besluit met een oproep: "Heeft u nog spullen die verkocht kunnen worden, kom ze dan brengen, wij zijn er blij mee! "

superboeren.nl

Meer berichten