Lezers schrijven | Oude Helenakerk

De voorzitter van de kerkenraad schrijft, als reactie onderaan het stuk in Aalten Vooruit, dat de kerkenraad niet via de lokale, sociale of landelijke media inhoudelijk wil reageren; dat moet via de eigen kanalen van de kerk.
Dat klinkt logisch, maar is wrang, want dat is nu juist wat de OHK-groep vanaf het begin heeft gedaan!
En de onvrede gaat ook niet om de uiteindelijke keuze die de kerk maakt, maar om de weg er naartoe.
De SOGK (Stichting Oude Gelderse Kerken) heeft een hele voorlichtingsavond in Elim gehad.De OHK-groep (Oude Helena Kerk) heeft ook om een voorlichtingsavond gevraagd, maar kreeg die niet, en moest het doen met een presentatie van de plannen bij de kerkenraad, dus niet openbaar.
Op de gemeente-avond van de kerk in de Zuiderkerk van 28 mei 2019 zou de kerkelijke gemeente zich kunnen uitspreken over de plannen.Door het uitvallen van een beamer was de presentatie van de plannen niet goed te volgen. En de OHK werd het spreken belet door de voorzitter!Inhoudelijk kwamen de verschillen tussen beide plannen niet duidelijk naar voren.
De kerkelijke gemeente heeft dus geen goed beeld van de OHK-plannen kunnen krijgen. Er is gevraagd om deze voorlichtingsavond over te doen, maar daar is de kerkenraad niet op ingegaan.
En nu klaagt de voorzitter, dat de OHK-groep naar de krant stapt. Heel wrang!
Wat mij nu vooral stoort: De lezers van Aalten Vooruit krijgen nu de indruk dat een kerkelijke kwestie zomaar in de media wordt uitgevochten. En de reactie van de voorzitter lijkt dan niet onredelijk als hij verwijst naar de eigen kanalen.
Maar wat heel veel lezers niet zullen weten, is dat een democratische weg van plannen-presentatie van de OHK door de kerkenraad is belemmerd. Het OHK-plan heeft dus geen eerlijke kans gehad.
De lezers van Aalten Vooruit horen dat ook te weten.


Met vriendelijke groet,
Wim Hoitink
Lid van de Protestantse Gemeente Aalten

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden