Grijs en wijs op reis met de online cursus. Foto: PR
Grijs en wijs op reis met de online cursus. Foto: PR

Grijs en wijs op vakantie

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO - Op maandag 10 augustus start de Bibliotheek Achterhoekse Poort in samenwerking met iPad4senior een vierdelige cursus waarin de deelnemer meer kan leren over het gemak van een smartphone of tablet op vakantie. Na het volgen van deze cursus kan men grijs en wijs op reis.

Tijdens deze vierdelige online cursus leert men hoe nog meer ontspannen op vakantie te gaan met behulp van uw smartphone of tablet. De onderwerpen die voorbij komen zijn het bepalen van een route met Google Maps of Wave, tips voor de thuisblijvers, dingen vertalen in Google Translate, foto’s maken en delen en vakantie-albums printen. De begeleiding van de cursus is in deskundige handen van Aldert Doelen van iPad4senior. Hij geeft regelmatig cursussen in de Bibliotheek over het gebruik van smartphone en tablet. Nu dit even niet mogelijk is, wil hij mensen door middel van videobellen de gelegenheid geven om toch een cursus te volgen. Voor wie nog geen ervaring met videobellen heeft: dat is geen probleem want voor aanvang van de cursus neemt Aldert contact op om dit uit te leggen hoe het werkt.

Inschrijven
Voor gebruikers van iOS is de cursus op maandag 10, 17, 24 en 31 augustus vanaf 13.00 uur en voor de gebruikers van Android op de zelfde dagen, maar dan vanaf 14.30 uur. Deelnemers kunnen zich voor de afzonderlijke onderdelen inschrijven. De kosten hiervoor zijn 7,50 euro per keer, dit is inclusief cursusmateriaal. Leden van de Bibliotheek krijgen tien procent korting. Inschrijven kan via de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl of via het Servicebureau, tel. 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant