Timo Simmering. Foto: eigen foto
Timo Simmering. Foto: eigen foto

Bert en Timo in actie voor allerarmsten

Algemeen

AALTEN - De pandemie raakt iedereen, maar vooral mensen die leven in extreme armoede. Gevolg: tegen het einde van 2020 leven totaal 690 miljoen mensen onder mensonterende omstandigheden. De kinderen onder hen zijn de meest kwetsbaren. Honger, ziekte, misbruik, uitbuiting en geweld; niets is hen vreemd. Dat geldt ook voor de allerarmsten in de Filipijnen. Daarom komen Bert Beking en Timo Simmering in actie. Zij doen mee met de Muskathlon@home van Compassion op zaterdag 29 augustus. Zij fietsen naar het Compassion hoofdkantoor in Apeldoorn, via de Posbank en weer terug. Dit is een tocht van ongeveer 150 km totaal. Daarvoor gaan ze in training en verder gaan ze op zoek naar sponsoren, om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Het geld dat Bert en Timo inzamelen wordt gebruikte voor COVID-19-noodhulp, voor een speeltuin en kindvriendelijk ruimte voor 459 sponsorkinderen en schoon drinkwater.
De crisis die COVID-19 heet, heeft wereldwijd ongekende impact. Op 31 mei is de lockdown op de Filipijnen opgeheven, behalve voor iedereen onder de 20 jaar. Doordat kinderen gedwongen thuis zitten en ouders inkomsten misliepen tijdens de lockdown, lopen kinderen op de Filipijnen een groter risico op online seksuele uitbuiting. Projectmedewerkers van Compassion proberen zoveel mogelijk gezinnen thuis te bezoeken en hen te begeleiden. Ouders krijgen voorlichting en ook ontvangen de gezinnen voedselpakketten, hygiëne kits en medische zorg.
Ieder kind heeft het recht om veilig te kunnen spelen. In een Compassion-project op de Filipijnen zijn 459 sponsorkinderen aangesloten die ofwel geen eigen huis hebben, ofwel zo klein wonen dat er geen ruimte is om te spelen. Geld voor speelgoed is er niet, terwijl spelen belangrijk is voor kinderen om zich sociaal, emotioneel, cognitief én fysiek te ontwikkelen. Het bouwen van een veilige speeltuin en kindvriendelijke ruimte met boeken en multimedia biedt hierin een oplossing. Ook is dit een mooie ontmoetingsplek voor andere kinderen en gezinnen, om zo in contact te komen met kinderen die bij de kerk aangesloten zijn. Voor de bouw is 15.000 euro nodig.
In de gemeente Sibunag op het Filipijnse eiland Guimaras heeft meer dan 80 procent van de bewoners geen toegang tot veilig en schoon drinkwater. Water overdraagbare ziekten zoals diarree, buiktyfus, parasitisme, acute gastroacenteritis en amoebiasis zijn hierdoor de belangrijkste oorzaak van het ziekte en sterftecijfer onder de bevolking. Het kopen van schoon drinkwater is voor bewoners met een laag inkomen onbetaalbaar. Het aanbrengen van een watersysteem is goed voor 6000 liter per dag bij het project, het is een duurzame oplossing voor het watertekort en de hoge kosten van drinkwater in dit gebied. Voor dit ultrafiltratie-watersysteem dat regenwater opvangt en filtert, is 15.000 euro nodig.

Op de website zijn, onder het kopje deelnemers, de persoonlijke pagina's van Bert Beking en Timo Simmering terug te vinden. Daar kan iedereen doneren.


www.muskathlon.com

Bert Beking. Foto: eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant