De vier voorzitters van de samenwerkende verenigingen: Elly Geurtsen – NVC, Jan Aalders – GWVV, Frans Stieber – SDOUC, Ben ten Broek – Ulftse Boys. Foto: PR
De vier voorzitters van de samenwerkende verenigingen: Elly Geurtsen – NVC, Jan Aalders – GWVV, Frans Stieber – SDOUC, Ben ten Broek – Ulftse Boys. Foto: PR

Samenwerking jeugdafdeling UB/GWVV/NVC/SDOUC officieel beklonken

ULFT - Afgelopen woensdagavond 1 juli hebben de vier voorzitters van Ulftse Boys, GWVV, NVC en SDOUC officieel de samenwerking van de vier voetbalverenigingen op het niveau van jeugdvoetbal bekrachtigd. De bestaande samenwerking tussen Ulftse Boys, GWVV en NVC is daarmee uitgebreid met de komst van SDOUC.

Eind vorig jaar werden de eerste gesprekken met SDOUC op bestuurlijk niveau gevoerd om af te tasten hoe de ideeën over een samenwerking zouden landen. De uitkomst was dusdanig positief dat afgevaardigde bestuursleden en leden van de Technische commissie van de vier verenigingen de opties en vereiste acties voor deze samenwerking verder hebben uitgewerkt. In de periode dat door Covid-19 de nodige beperkingen werden opgelegd, hebben deze delegaties onder meer via video-conferences diverse overleggen gevoerd en alle facetten die spelen bij een samenwerking besproken. De gedegen uitwerkingen zijn voorgelegd bij de vier besturen die het vervolgens hebben geaccordeerd en nu – met de ondertekening van deze overeenkomst - officieel bekrachtigd.

De samenwerking heeft ertoe geleid dat 36 samenwerkende jeugdteams zijn geformeerd. De jeugdteams bestaan veelal uit een mix van jeugdleden en begeleiding vanuit de vier verenigingen. In gezamenlijk overleg is de formering van de jeugdteams en de competitie-indeling afgerond. Tevens zijn afspraken gemaakt over het gebruik van de complexen. De toewijzing van trainers en begeleiders aan de jeugdteams is in een vergevorderd stadium alhoewel nog enkele vacatures moeten worden opgevuld.

Recent zijn de kennismakingstrainingen voor de jeugdteams opgestart. Over alle geledingen van de vier verenigingen is met enthousiasme deze taken opgepakt en een goede basis neergezet voor de samenwerking tussen de vier jeugdafdelingen. De bestuursleden, leden van de TC, begeleiders, vrijwilligers, ouders maar met name de jeugdspelers kijken dan ook uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Het feit dat de competitie van start gaat met 36 jeugdteams is indrukwekkend te noemen: het is een omvang die gelijk is aan die van andere grotere verenigingen in de Achterhoek. De voorzitters stellen: "Dit aantal jeugdteams geeft vertrouwen dat we met deze samenwerkingsconstructie het jeugdvoetbal op lokaal niveau 'toekomstbestendiger' maken. De insteek is dat de clubs vanwege het grote aantal teams aantrekkelijk blijven voor de bestaande jeugdspelers alsmede aantrekkelijker worden voor nieuwe jeugdspelers. Met zo’n uitkomst kunnen we ervoor zorgen dat onze lokale jeugdspelers nog vele jaren actief kunnen genieten van de voetbalsport, op een niveau dat bij hen past, zowel prestatief als recreatief. Voor de goede orde is het goed om te vermelden dat het om een samenwerkingsconstructie gaat: elke jeugdspeler blijft lid van zijn of haar eigen vereniging. Nieuwe jeugdleden kunnen zich aanmelden bij de voetbalvereniging uit hun woonplaats; ze worden lid van hun 'thuis'-vereniging maar spelen dan in een team dat de naam ST UB/GWVV/NVC/SDOUC draagt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden