Silke Heusinkveld van Lieverbewust
Silke Heusinkveld van Lieverbewust

De ‘aan-knop’ doet het wel, maar waar zit de ‘stop-knop’?

Kinderen hebben het vaak druk, net als volwassenen. De vraag is vaak: De ‘aan-knop’ doet het wel, maar waar zit de ‘stopknop’? De hoeveelheid prikkels die kinderen krijgen is groot. Het kan stress, (faal)angst, onzekerheid en concentratieproblemen tot gevolg hebben. Mindfulness kan helpen om deze klachten te laten afnemen en om te zetten naar vertrouwen, compassie en rust. 

Inmiddels merkt Silke Heusinkveld als leerkracht in de bovenbouw van het basisonderwijs, dat mindfulness heel waardevol is naast alle andere schoolactiviteiten. “Mijn missie is om kinderen in hun eigen kracht te leren staan. Met veel enthousiasme ben ik mijn eigen praktijk voor mindfulness en onderwijsbegeleiding gestart.”

Mindfulness wordt weleens gezien als zweverig. Maar dat is het niet. Het is eigenlijk heel nuchter, praktisch en eenvoudig toe te passen in ieders leven. Bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daarbij te oordelen. “Als gecertificeerd kindertrainer mindfulness maak ik gebruik van de Methode Eline Snel: Aandacht werkt! Deze achtweekse aandachttraining is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Het zijn wekelijkse bijeenkomsten van 45 tot 60 minuten. De training is geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en deze geef ik in (kleine) groepen, individueel en op school.” Naast mindfulness voor kinderen biedt Silke onderwijsbegeleiding aan.

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo. Mogelijke leerproblemen doen veel met het welbevinden van een kind. In de training ‘Ik leer leren’ leren de kinderen hoe te leren. Er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, (faal)angst overwinnen, motivatie, concentreren, plannen, organiseren en hun eigen manier van leren. 

Een kleine groep kinderen leert visueel. In de training ‘Ik leer anders’ wordt de lesstof vertaald naar beelden. Een beelddenker krijgt zo grip op het opslaan, verwerken en onthouden hiervan. Kinderen leren deze techniek zelf toe te passen.

Na de zomer start een achtweekse mindfulness aandachttraining voor kinderen van 5 t/m 8 jaar (van 15.00 tot 15.45 uur) en 9 t/m 12 jaar (16.00 tot 17.00 uur), op de dinsdagen 22, 29 september, 6, 13, 27 oktober, 3, 10, 17 november. Andere data/tijden in overleg mogelijk. Aanmelden kan alvast via info@lieverbewust.nl.

Daarnaast biedt Silke vanaf september een gratis pilot mindfulness voor tieners/jongeren aan. Nadere info volgt via de website.

Informatie:
Lieverbewust
Eigenaar: Silke Heusinkveld
Sinds:
mei 2020
Adres:
Burgemeester Goldbergstraat 17, 7051 CD, Varsseveld
Telefoon:
06-23178460
E-mail:
info@lieverbewust.nl
Facebookpagina: LieverbewustVarsseveld 
Website:
www.lieverbewust.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Lieverbewust. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden